Beogradski DS poštuje odluku Tadića

Izvor: B92, 02.Okt.2012, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski DS poštuje odluku Tadića

Beograd -- Beogradski odbor DS poštuje odluku predsednika stranke Borisa Tadića da poništi istovremeno izjašnjavanje opštinskih odbora za kandidata za predsednika stranke.

U saopštenju gradskog odbora, koje je potpisao predsednik Aleksandar Šapić, navodi se da odluka o istovremenom izjašnjavanju opštinskih o kandidatu za predsednika DS nije narušila ugled i nanela štetu straci.

Beogradski odbor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodaje da u Statutu DS piše da "Predsednik ima pravo da stavi van snage odluku bilo kog organa/organizacije stranke, ukoliko ta odluka narušava ugled i nanosi štetu DS-u".

Gradski odbor DS ni jednim svojim gestom neće ugroziti kako ugled Demokratske stranke, tako ni izborni proces, bez obzira što to očigledno nekom nije u interesu, navodi se u saopštenju.

Šapić je dodao da odbor na čijem je čelu nikada nije donosio odluke i koristio Statut stranke zarad ličnih interesa.

"Nadam se da će to isto uraditi i ostali stranački organi, jer je naša dužnost i obaveza da poštujemo pravila i načela na kojima je stranka nastala", kazao je Šapić.

Šapić u ime GO podseća da svako od kandidata za unutarstranačke izbore ima jednako pravo da se predstavi na bilo kom odboru unutar

Gradske organizacije.

"Od dana, 8. septembra 2012. kada je Predsednik DS sazvao 15. Vanrednu izbornu Skupštinu pa sve do 10. novembra 2012. godine, kada će sta biti održana, to pravo nikada nije, niti će se uskratiti bilo kome", naveo je Šapić.

Opštinski odbori u Beogradu trebalo je danas u isto vreme da odlučuju o kandidaturi za predsednika DS, ali je predsednik stranke Boris Tadić iskoristio statutarno pravo i stavio van snage odluku beogradskog odbora o istovremenom izjašnjavanju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šapić: Poštovaćemo Tadićevu odluku

Izvor: Akter, 02.Okt.2012

Beogradski odbor DS ispoštovaće odluku lidera stranke Borisa Tadića kojom je van snage stavio prethodnu odluku tog odbora o izjašnjavanju beogradskih opštinskih odbora o kandidatima za budućeg predsednika stranke, saopštio je danas predsednik gradskih demokrata Aleksandar Šapić

Nastavak na Akter...

Gradski odbor DS: Poštovaćemo Tadićevu odluku

Izvor: Vesti-online.com, 02.Okt.2012

Beogradski odbor Demokratske stranke (DS) saopštio je danas da će poštovati odluku predsednika DS Borisa Tadića da poništi dogovor o istovremenom izjašnjavanju opštinskih odbora za kandidata za predsednika stranke...Naša je dužnost i obaveza da poštujemo pravila i načela na kojima je stranka...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.