Bećković ne zna da je predsednički kandidat

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2012, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bećković ne zna da je "predsednički kandidat"

NOVI SAD -

Književnik Matija Bećković zatečen je informacijom da bi na predsedničkim izborima mogao biti protivkandidat lideru Demokratske stranke Borisu Tadiću. On je u izjavi za Radio televiziju Vojvodine rekao da ga o tom pitanju niko nije kontaktirao, pa da nije ni razmišljao o toj temi .

Prema nezvaničnim informacijama, koje prenosi novosadski list Dnevnik, na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predsedničkim izborima, ako budu raspisani 13.marta, Srpska napredna stranka spremna je da podrži književnika Matiju Bećkovića, kao protivkandidata Borisu Tadiću. Naprednjaci su ranije poručili da će imena kandidata za predsednika i premijera zvanično biti saopšteni tokom današnjeg dana, ili najkasnije sutra.

Naprednjaci veruju, tvrdi izvor Dnevnika, da bi Bećkovićeva kandidatura privukla ne samo sigurne glasove SNS, Nove Srbije i Demokratske stranke Srbije, nego i "tvrdog biračkog jezgra" Socijalističke partije Srbije i Partije ujedinjenih penzionera Srbije, ali i ogroman broj birača Srpske radikalne stranke.

Dnevnik dodaje da bi se lider SNS Tomislav Nikolić odrekao najavljene kandidature za predsedničke izbore u korist Bećkovića, ukoliko ovaj književnik pristane na kandidaturu.

Dodaje se da bi Nikolić u tom slučaju sebe promovisao u potencijalnog novog premijera i sa te pozicije dirigovao kampanjom SNS.

Đurić: Odluka o kandidatu kad budu raspisani izbori

Srpska napredna stranka (SNS) doneće odluku o svom kandidatu na predsedničkim izborima kada ti izbori budu raspisani, izjavio je danas član Glavnog odbora te stranke Marko Đurić.

"Do donošenja te odluke mogu da kažem da je Tomislav Nikolić spreman da ubedljivo pobedi Borisa Tadića", rekao je Đurić, upitan da li je SNS spremna da podrži akademika Matiju Bećkovića kao kandidata na predsedničkim izborima.

Đurić je na konferenciji za novinare ispred Doma Narodne Skupštine Srbije u Beogradu ocenio da je Vlada Demokratske stranke najgora vlast u modernoj istoriji Srbije i glavna prepreka budućnosti zemlje.

"SNS upozorava da je u prethodnih 10 dana vlast zadužila državu za dodatnih 680 miliona evra", kazao je Đurić i dodao da se "materijalna šteta vladavine DS-a meri desetinama milijardi evra, izgubljenih kroz javne nabavke, privatizaciju i birokratizovanu i neefikasnu državu".

On je obećao da će naprednjaci, kad dobiju izbore, stvoriti jefitiniju i efikasniju državu, kazniti najodgovornije za zloupotrebe u privatizaciji, uspostaviti vladavinu prava i bolje uslove za zapošljavanje.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bećković demantovao da je kandidat SNS-a za predsednika

Izvor: Radio 021, 11.Mar.2012

Književnik Matija Bećković demantovao da će se kandidovati za predsednika Srbije ispred Srpske napredne stranke.

Nastavak na Radio 021...

Stranke otvorile karte pred izbore

Izvor: B92, 12.Mar.2012, 13:20

Beograd -- U utorak 13. marta trebalo bi da predsednica Skupštine raspiše izbore. Većina stranaka predstavila svoje kandidate i programe za izbore...Zvanično su do sada dve stranke predstavile kandidate za premijera, dve za predsednika države, jedna za gradonačelnika glavnog grada, dok je iz nekoliko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.