Rast vrednosti akcija PayPal po odvajanju od  eBay-a

Izvor: Kamatica.com, 21.Jul.2015, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast vrednosti akcija PayPal po odvajanju od eBay-a

Vrednost akcije servisa za onlajn plaćanja PayPal-a skočila je za 11 odsto nakon njenog odvajanja od aukcijske web platforme eBay, pod čijim je okriljem bio više od jedne decenije.Nakon samostalnog povratka na berzu Nasdak, PayPal je dostigao kapitalizaciju od oko 52 milijarde dolara (48 milijardi evra), prenosi Rojters.

EBay je kupio PayPal 2002. godine, odmah nakon početaka na berzi.

PayPal je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kamatica.com << sada gigant na tržištu onlajn plaćanja i u 2014. godini je posredovao u četiri milijarde transakcija, čija ukupna suma znosi 235 milijardi dolara.

Sada nezavisan od eBay-a, PayPal će verovatno sklapati partnerstva sa drugim sajtovima za web trgovinu kako bi preuzeo delove tržišta mladim firmama.

Investitori, međutim, smatraju da će odlazak PaypPal-a oslabiti eBay, čija je vrednost akcije opala za 4,3 odsto, na 29,10 dolara, sredinom jučerašnjeg trgovanja na berzi na Wall Street-u, navodi Rojters.

Nastavak na Kamatica.com...






Povezane vesti

Raskinuo sa iBejom i postao gigant

Izvor: B92, 21.Jul.2015

Vrednost akcije servisa za onlajn plaćanja Pejpal skočila je za 11 odsto nakon njenog odvajanja od aukcijske veb platforme iBej...Pejpal je pod okriljem iBeja bio više od jedne decenije. iBej je kupio Pejpal 2002. godine, odmah nakon početaka na berzi...Nakon samostalnog povratka na berzu Nasdak,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kamatica.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kamatica.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.