Za 10 godina prodato više od 3 miliona vozila dačija

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Okt.2014, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za 10 godina prodato više od 3 miliona vozila dačija

PARIZ - Od plasiranja marke "logan" 2004. godine, rumunska kompanija Dačija, u vlasništvu francuskog Renoa, ne prestaje s rastom, pa je u prvom polugodištu prodaja skočila 24,4 odsto (na 263.110 vozila), čime je ova marka postala glavni motor rasta za francuskog proizvođača.

"Zahvaljujući snažnom rastu prodaje ovog rumunskog brenda, i na nivou cijele grupacije Reno ostvaren je rast, i to od 4,70 odsto u istom periodu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na 1.365.418 jedinica", izjavio je komercijalni direktor Renoa, Nikolas Vertan, za francuski list "20 minit".

Istakao je da je za posljednjih 10 godina prodaja automobila marke "dačija" prešla prag od tri miliona, od kojih je više od 600.000 prodato na francuskom tržištu.

"Oslanjajući se na odlične rezultate u ovoj godini, kao i plasman na izraelsko tržište, planiran za kraj tekuće godine, predviđamo lijepu budućnost za Dačiju", dodao je Vertan.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.