Udari groma u Francuskoj, Nemačkoj, Poljskoj, jedna osoba poginula

Izvor: RTS, 28.Maj.2016, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udari groma u Francuskoj, Nemačkoj, Poljskoj, jedna osoba poginula

Jedna osoba je poginula a desetine su povređene u udarima groma u razlitičitim delovima Evrope, od Pariza pa do Nemačke i Poljske.
Na jugu Poljske poginuo je muškarac kojeg je udario grom dok se spuštao sa planine Babia Gora, preneli su lokalni mediji.
Od udara groma povređene su još tri osobe u istoj oblasti Poljske, dok se jedan čovek >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << utopio u poplavi, preneli su TVN24 i agencija PAP.
Jedanaest osoba, među kojima 10 dece, povređeno je kada je grom udario u park Monso u Osmom arondismanu na severozapadu Pariza, rekao je lokalni zvaničnik, dodavši da je šestoro dece zadobilo teške povrede, javljaju francuski mediji.
"Trenutno ih je 11 povređeno, od kojih 10 dece i jedna odrasla osoba koja je bila u njihovoj pratnji", rekao je Vensan Baladi iz lokalne službe za bezbednost Osmog arondismana, prenosi AFP.
On je dodao da je grom udario iznenada i da deca imaju opekotine.
U fudbalski teren u zapadnoj Nemačkoj danas je, takođe, udario grom, na kraju dečje utakmice, pri čemu je povređeno 35 osoba, od kojih tri teško, javlja AFP.
Do incidenta je došlo na terenu u gradu Hopšteten, saopštila je policija.
Grom je udario direktno u sudiju dečje utakmice i on je hitno prebačen u bolnicu.
Incident u Nemačkoj dogodio se samo par sati nakon što je grom udario u park Monso u Osmom arondismanu na severozapadu Pariza.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.