UŽIVO: Nemanja Matić!

Izvor: Mondo, 30.Sep.2014, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Nemanja Matić!

Srpski vezista doveo Čelsi u vođstvo na gostovanju Sportingu - 1:0. Asistirao mu je Fabregas. U Mančesteru, Siti - Roma 1:1. U Parizu, PSŽ - Barselona 2:1. BATE razbija Bilbao!

Foto: Guliver/Getty images/Dean Mouhtaropoulos

41' BATE razbija Bilbao! Belorusi dupliraju vođstvo u finišu poluvremena. Asistirao je Signjevič, a pogodio Karnitski.

40' U Ljvovu, turski sudija Cunejt Čahir oštetio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je Šahtjor i dosudio penal za Porto iako se Brahimi sam sapleo! Fraza da faulirani igrač ne bi trebalo da šutira pokazala se tačnom - Pjatov mu je odbranio penal! Ostaje 0:0.

38' Evo i iznađenja! Maribor vodi protiv Šalkea u gostima 1:0! Greškom Kristijana Fulsa, Slovenci stvaraju šansu i Bohar je koristi, pogodivši desetak metara od gola!

34' Pogađa i Nemanja Matić! Srpski vezista savladao je u Portugalu Rui Patrisija glavom, na centaršut Seska Fabregasa! Čelsi je bolji od Sportinga i zasluženo vodi.

32' Srpski sudija Milorad Mažić oštetio je Ajaks i svirao penal za Apoel, signalizirajući igranje rukom gostiju, iako ga nije bilo. Kiprani su izjednačili golom Manduke.

29' Lase Šene dovodi Ajaks u vođstvo na Kipru, protiv Apoela - 1:0.

27' PSŽ opet vodi protiv Barse! Marko Verati pogodio je glavom pored loše postavljenog Rakitića i istrčalog Ter Štegena!

25' Frančesko Totiiiiiii!KAKAV MAJSTOR! Pogodio je protiv Sitija i na pas Rađe Naingolana izjednačio na 1:1. Istovremeno, Mesi asistira Nejmaru u Parizu, ali Nejmar iz peterca prebacuje gol.

19' BATE vodi na novoj Borisov areni! Golom Denisa Poljakova u 19. minutu, posle centaršuta sa desne strane.

14' Kavani opet preti Ter Štegenu. Ipak, šutira preko prečke. Najuzbudljive je u Parizu, očigledno. Barselona je primila prvi gol ove sezone.

12' Već je 1:1 na Parku prinčeva! Nejmar - Inijesta - Mesi i Katalonci izjednačuju, 1:1.

10' David Luiz! Univerzalac Pari Sen Žermena pogodio je mrežu Barselone, francuski prvak vodi 1:0!

7' Opet je Majkon u centru pažnje. Na asistenciju Frančeska Totija utrčao je u kazneni prostor po desnoj strani, šutirao i pogodio prečku. Imao je na daljoj stativi usamljenog Kola.

4' Prvi gol pao je u Mančesteru, gde je Siti poveo protiv Rome1:0, golom Aguera iz penala! Srušio ga je Majkon tako što ga je povukao za dres.

- Na startu utakmice, Dijego Kosta obrukao se u Lisabonu, neiskoristivši zicer na stadionu Sportinga.

- Zanimljiv podatak za početak: Kapiten Rome Frančesko Toti (38) večeras igra svoju 90. utakmicu u evro-kupovima, a Mančester siti kao klub svoju 89!

UTAKMICE SU POČELE!

Parovi večerašnjih utakmica (prenos na TV Arena sport i Kliksport)

CSKA Moskva - Bajern 0:1

Šalke - Maribor 0:1

/Bohar 38'/

BATE - Bilbao 1:0

/Poljakov 19'/

Sporting - Čelsi 0:1

/Matić 34'/

Šahtjor - Porto 0:0

PSŽ - Barselona 2:1

/Luiz 10', Verati 26' - Mesi 12'/

Mančester siti - Roma 1:1

/Aguero 4' p - Toti 23'/

Apoel - Ajaks 1:1

/Manduka 32' - Andersen 29'/

Pred nama je početak 2. kola Lige šampiona. Prvo drugog kola, započeto u Moskvi, gde je CSKA izgubio od Bajerna.

Biće zanimljivo. Žoze Murinjo je ponovo u Portugalu, gde njegov Čelsi gostuje Sportingu. Početkom devedesetih, u tom klubu je radio kao prevodilac Bobiju Robsonu. Domaćinu će izvesti najjači sastav, sa Ivanovićem i Matićem u startnoj postavi, a Dijegom Kostom u napadu.

Dres Sportinga od početka nosi Nani, a najistureniji je jedan od najboljih napadača minulog Mundijala, Islam Slimani.

Na terenu će od prvog minuta biti i Filip Mladenović, koji je sa svojim BATE Borisovim u prvom kolu gostovao takođe u Portugalu i doživeo potpuni debakl na Portoovom "Dragau" - 0:6.

Nova Borisov arena (13.126 stolica) ugostiće u Belorusiji Atletik Bilbao, a trener Ernesto Valverde istakao je na konferenciji za novinare pred meč upravo Mladenovića kao potencijalnu opasnost po levom boku.

Na istoku Evrope biće odigrana i utakmica Šahtjor - Porto. Ukrajinski predstavnik ne može da igra na svom stadionu jer je bombardovan, pa će dočekati "zmejeve" u Ljvovu.

Derbi večeri biće odigran u Mančesteru, gde će Siti ugostiti Romu. Po jedan srpski fudbaler je u protokolu sa obe strane i obojica su na klupi - i Aleksandar Kolarov i Adem Ljajić. Posebno zanimljivo bi moglo da bude ako Kolarov uđe u igru, s obzirom na to da je pre selidbe u Englesku igrao za rimski Lacio i četiri puta igrao protiv "vučice".

Učinak mu je polovičan - dve pobede i dva poraza.

Uzbudljivo bi moglo da bude i u Parizu, gde gostuje Barselona, sa slavljenikom Ćavijem, koji bi ulaskom sa klupe mogao da obori Raulov rekord u broju nastupa u Ligi šampiona. Domaći su značajno oslabljeni jer ih ne predvodi povređeni Zlatan Ibrahimović.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

UŽIVO LŠ (poluvreme): Matić utišao "Žoze Alvelade"

Izvor: Vesti-online.com, 30.Sep.2014

Srpski reprezentativac Nemanja Matić dokazao je da se odlično snalazi na portugalskim terenima. Nekadašnji vezista Benfike doveo je Čelsi u vođstvo nad Sportingom u 34. minutu posle dodavanja Fabregasa...Jedan od šestorice srpskih igrača: Branislav Ivanović.. ..Čast Srbije brane Branislav...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.