Sud: Sarkozi može da promeni ime stranke

Izvor: Blic, 27.Maj.2015, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud: Sarkozi može da promeni ime stranke

Sud u Parizu odobrio je pravo bivšem francuskom predsedniku Nikoli Sarkoziju da preimenuje svoju stranku Unija za narodni pokret (UMP) u Republikance.

Sud je odbacio zahteve za hitnu zabranu Sarkozijevog plana o promeni imena stranke.

Više desetina osoba podnelo je žalbe kako bi sprečili preimenovanje, ističući da je to pokušaj političke desnice da uzurpira vrednosti cele države.

Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sudija je doneo odluku da nema opravdanja za zabranu. Moguća je žalba na odluku, ali će za taj proces biti potrebno više meseci.

"Sloboda je osvojena, sada možemo da se nazovemo Republikancima", kazao je poslanik Danijel Faskal.

Promenu imena stranke već je podržalo rukovodstvo partije i očekuje se da će to podržati i ostali članovi elektronskim glasanjem 28. i 29. maja pred kongres stranke zakazan za 30. maj.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.