Parisko iskustvo

Izvor: SEEcult.org, 01.Jun.2016, 02:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parisko iskustvo

Umetnici Siniša Ilić i Saša Tkačenko preneće 2. juna u Salonu Muzeja savremene umetnosti u Beogradu utiske sa izložbe “Museum On/Off” u Centru “Žorž Pompidu” u Parizu na kojoj su učestvovali u okviru međunarodnog projekta koji preispituje ulogu muzeja uopšte.

Ilić i Tkačenko pozvani su da učestvuju na toj izložbi radovima koji su svojevremeno nastali u produkciji MSU.

Tkačenko je predstavio rad “Savršena vožnja”, a Ilić film “ >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << Kameleon”, koji je nastao u saradnji sa zagrebačkom umetnicom Tinom Gverović. Takođe, pozvan je da sprovede instalaciju “Scena”, koja je originalno realizovana na izložbi “Šta se dogodilo sa Muzejem savremene umetnosti?”, održanoj 2012. godine u MSU na Ušću.

Oba video rada snimljena su u zgradi MSU i inicijalno su nastala u okviru programa i u produkciji MSU (Šta se dogodilo sa MSU? i Preokreti, u saradnji sa Tejt Modern).

Ilić i Tkačenko preneće u razgovoru sa kustoskinjom Salona MSU Unom Popović svoje utiske sa pariske izložbe i govoriti o tom značajnom profesionalnom pozivu i iskustvu. Biće prikazani i radovi sa izložbe “Museum On/Off”, koja je otvorena do 13. juna u Parizu.

Razgovor sa Ilićem i Tkačenkom biće prilika da se promisle i izvesni radovi i koncepti koji za temu uzimaju muzej generalno, saopštio je MSU.

Zgrada MSUB na Ušću zatvorena je, inače već devet godina zbog odlaganja završetka rekonstrukcije. Taj roblem bio je svojevremno i povod za izložbu “Šta se dogodilo sa MSU?"

(SEEcult.org)
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.