Otkazano 60 odsto letova „Er Fransa“

Izvor: Capital.ba, 16.Sep.2014, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkazano 60 odsto letova „Er Fransa“

PARIZ, Francuski avioprevoznik „Er Frans“ otkazao je danas 60 odsto letova zbog štrajka pilota, koji je ušao u drugi dan. Piloti su stupili u štrajk jer sa rukovodstvom kompanije nije bilo dogovora o planu o smanjenju troškova poslovanja. „Er Frans“ je saopštio da očekuje da će tokom dana biti obavljeno „najmanje 40 odsto planiranih letova“. Rad su obustavile tri petine pilota, a uprava se priprema >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << za dodatne pregovore sa njihovim sindikatom tokom dana. Piloti su počeli sedmodnevni protest zbog plana kompanije o širenju poslovanja sa jeftinim letovima preko kompanije „Transavija“ i uspostavljanju novih baza u inostranstvu radi suprotstavljanja oštroj konkurenciji u vidi evropskih kompanija za jeftine letove. Širenje „Transavije“ je dio novog strateškog plana koji je predstavljen prošle sedmice, prema kojem će ova kompanija imati flotu od 100 aviona do 2017. godine umjesto sadašnjih 50. Cilj je da kompanija udvostruči godišnji broj putnika na 20 miliona i postane profitabilna 2018. godine. Piloti „Er Fransa“ strahuju da će širenje poslovanja te firme ugroziti njihov rad za matičnu kompaniju.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Piloti Er Fransa nastavljaju štrajk

Izvor: B92, 16.Sep.2014

Piloti francuske aviokompanije Er Frans su i danas u štrajku zbog čega je obustavljeno 60 odsto letova, uglavnom na kratkim i srednjim linijama...Štrajk koji su juče započeli, piloti će nastaviti i sutra, a Uprava kompanije ponovila je savet putnicima koji imaju rezervacije na letovima između...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.