Nikola Sarkozi saslušan pred sudom zbog zamračivanja donacija

Izvor: Blic, 01.Apr.2015, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikola Sarkozi saslušan pred sudom zbog "zamračivanja" donacija

Bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi danas je saslušan pred sudom u Parizu, a trojica njegovih saradnika jutros su privedena, u okviru afere o ilegalnim novčanim sredstvima koje je navodno koristio tokom predizborne kampanje 2012. godine.

Nekadašnji predsednik Sarkozijeve Unije za narodni pokret (UMP) Žan-Fransoa Kope takođe je pod istragom zbog sumnje da je zlouputrebio službeni položaj.

Jutros >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su privedena i tri bliska saradnika Nikole Sarkozija tokom njegove predizborne kampanje, koji se sumnjiče za izdavanje lažnih računa.

Istragom je utvrđeno da su za Sarkozijevu kampanju ilegalno pribavljana sredstva kako njeni troškovi zvanično ne bi prešli dozvoljeni maksimum od 22,5 miliona evra.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sarkozi saslušan u sudu u Parizu

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Apr.2015

PARIZ - Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozi u srijedu je saslušan pred sudom u Parizu, a trojica njegovih saradnika su privedena, u okviru afere o ilegalnim novčanim sredstvima koje je navodno koristio tokom predizborne kampanje 2012. godine...Bivši predsjednik Sarkozijeve Unije za narodni...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.