MS804: Uhvaćen signal, sužena zona potrage

Izvor: B92, 27.Maj.2016, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MS804: Uhvaćen signal, sužena zona potrage

Kairo -- Potraga za ostacima aviona "Idžipter" koji se prošle nedelje srušio u Mediteran nedaleko od Aleksandrije sužena je na zonu od pet kilometara.

Zona je sužena na osnovu SOS signala upućenog iz letelice koja se srušila na letu od Pariza do Kaira, kada je poginulo 66 putnika i članova posade.

To je rekao šef egipatske službe za istragu avionskih nesreća, kapetan Ajman al Mokadem dodavši da je Erbas prosledio egipatskim vlastima informaciju o lokatoru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predajnika za SOS signal iz srušenog aviona (ELT).

Neimenovani zvaničnik iz egipatskog istražnog tima razjasnio je da informacija o signalu datira od dana nesreće 19. maja i da novi signal nije pronađen, prenosi AP.

Crna kutija, međutim, još nije pronađena, a Egipat je angažovao dve strane kompanije koje bi mogle da pomognu u njihovom lociranju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Potraga za egipatskim avionom sužena na pet kilometara

Izvor: Blic, 27.Maj.2016

Potraga za ostacima aviona "Idžipt er" koji se prošle nedelje srušio u Mediteran nedaleko od Aleksandrije kada je poginulo 66 putnika i članova posade, sužena je na zonu od pet kilometara na osnovu SOS signala upućenog iz aviona...To je rekao šef egipatske službe za istragu avionskih nesreća,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.