Čistke u Francuskoj posle napada u Nici

Izvor: VOA, 21.Jul.2016, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čistke u Francuskoj posle napada u Nici

Francuska policija je danas sprovela kontra terorističke operacije u oblasti Aržentuj severno od Pariza u blizini džamije I Islamske biblioteke, navode vlasti. Još uvek nije poznato da li je ova operacija bila vezana za prošlonedeljni napad kamionom u Nici. U medjuvremenu, francuski ministar unutrašnjih poslova, Bernard Kaznev, priznao je da nije bilo pripadnika policije stacioniranih na ulazu u promenadu u Nici gde se odigrao napad kamionom na Dan Bastilje. U medjuvremenu. jedan dnevni list je optužio francuske vlasti za pomanjkanje transparentnosti  povodom načina na koji su rukovodili ovim masakrom.   Kaznev je započeo unutrašnju policijsku istragu bezbednosnih mera preduzetih tokom proslave Dana Bastilje u Nici neposredno posle današnjeg priznanja.  
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Francuska policija naredila brisanje svih snimaka iz Nice

Izvor: B92, 22.Jul.2016, 09:32

Nica -- Anti-teroristička jedinica francuske policije naložila je vlastima u Nici brisanje svih snimaka napada kamionom na Dan pada Bastilje, piše Figaro...Prema poslednjim informacijama, gradske vlasti su odbile naredbu specijalne jedinice SDAT i spremne su da svoju odluku brane pred sudom...Figaro...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.