Avanturista na harfi nastupa sa Beogradskom filharmonijom

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Nov.2015, 01:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avanturista na harfi nastupa sa Beogradskom filharmonijom

BEOGRAD - Najbolji harfista današnjice, Gzavije De Mestr, nastupiće sa Beogradskom filharmonijom 26. i 27. novembra u Beogradu, u Kolarčevoj zadužbini, u okviru ciklusa "Filharmanija" i "Za avanturiste".

Virtuoz na harfi izvešće Glijerov koncert, a filharmoničare će predvoditi Fabris Bolon, koji se ovog puta predstavlja i kao kompozitor.

Reperotar je posvećen muzičkim avanturistima za koje je pripremljen neobičan izbor djela - od avantura starog kozaka Tarasa >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Buljbe do džezerske šetnje ulicama Pariza.

Gzavije de Mestr važi za autentičnog solistu koji pomjera granice tog atraktivnog instrumenta. Nekadašnji član Bečke filharmonije kojoj se pridružio kao prvi francuski muzičar, danas nastupa sa velikim brojem orkestara i proslavljenim dirigentima.

De Mestr je već godinama ekskluzivac izdavačke kuće "Soni", tako će ova svjetska zvijezda za beogradsku publiku potpisivati svoje diskove nakon oba nastupa sa Filharmonijom.

Koncert zakazan za četvrtak predstavlja drugi talas ciklusa od pet dodatnih termina u koncertnoj sezoni Beogradske filharmonije.

Naime, dan pred uobičajeni nastup petkom, Filharmonija pretpremijerno izvodi odabrane koncerte iz sezone i tako otvora mogućnost za novu publiku da dođe do svojih ulaznica.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Gzavije de Mestr u Kolarcu 26. i 27. novembra

Izvor: DANuBeogradu.rs, 25.Nov.2015

Najbolji harfista današnjice, Gzavije de Mestr, gostuje ovih dana u Beogradu, gde će održati dva koncerta, 26. i 27. novembra od 20.00 u Kolarcu, u okviru programa „Filharmonija“ i „Za avanturiste“. Virtuoz na harfi sa Beogradskom filharmonijom (organizator koncerta) izvodi Glijerov koncert,...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.