Ubolo ga milion pčela dve hiljade puta (VIDEO)

Izvor: B92, 27.Maj.2015, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubolo ga milion pčela dve hiljade puta (VIDEO)

Kineski pčelar Đao Binguo je idržao četiri i po sata pod teretom od 109 kg pčela i srušio svetski rekord star nekoliko godina, čime je ušao u Ginisovu knjigu

Đao Binguo (55) svoj je rekord postigao u gradu Taianu. Komisija Ginisove knjige rekorda ga je prekrila sa 109 kilograma pčela koje su na njemu ostale tačno četiri sata i 28 minuta. To je bilo dovoljno da sruši rekord čoveka koji je na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sebi imao 85 kilograma pčela.

Na njega su prvo postavili desetine hiljada pčela kraljica koje su onda privukle radilice. Na kraju ih je bilo više od milion.

Iako je imao određenu zaštitu, pčele su Bingua ubole više od dve hiljade puta, zbog čega mu se značajno povisila telesna temperatura.

No, preživeo je i odmah mu je uručena potvrda za rušenje rekorda kao i ulazak u Ginisovu knjigu.

Gotovo sve vreme je imao cigaretu u ustima, kako bi udaljio pčele od usta i nozdrva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zašto bi ovo neko želeo: Kinez četiri i po sata bio prekriven s više od milion pčela

Izvor: B92, 27.Maj.2015

Kineski pčelar Gao Binguo izdržao je četiri i po sata pod više od stotinu kilograma pčela, te ušao u Ginisovu knjigu rekorda...Naime, pedesetpetogodišnji Binguo je želeo da obori prethodni rekord, pa ga je komšija prekrio sa 109 kilograma pčela koje su na njemu ostale četiri sata i 28 minuta...Na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.