Tramp jedini kandidat republikanaca

Izvor: Radio 021, 04.Maj.2016, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp jedini kandidat republikanaca

Guverner Ohaja Džon Kejsik takođe se povukao iz trke za nominaciju Republikanske stranke, čime je Donald Tramp ostao jedini kandidat.

Kejsik je u dosadašnjoj trci osvojio najviše delegata samo u "njegovoj" saveznoj državi i uvek je gledao u leđa Trampu i Kruzu. Veću podršku od Kejsika imali su čak i neki kandidati koji su mnogo ranije odustali, poput Marka Rubija.

Podsećamo, Ted Kruz odustao je u utorak od trke posle poraza u Indijani.

Glavni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Kruzov finansijer prešao kod Trampa

Jedan od najistaknutijih finansijera kampanje Teda Kruza sada podržava njegovog glavnog rivala Donalda Trampa.

Miša Mosbaker, koja je bila ključni član finansijskog tima Teda Kruza, napisala je u mejlu američkoj agenciji AP da poziva "sve konzervativce da se ujedine i podrže našeg novog kandidata Trampa". Ona je udovica Boba Mosbakera, naftaša iz Hjustona koji je bio državni sekretar za trgovinu za vreme administracije predsednika Džordža Buša starijeg.

Podržavala je, kaže, senatora svoje savezne države Teksas, Kruza, zato što je smatrala da on govori u ime Amerikanaca. "Tramp takođe sluša želje naroda", navela je.

Autor: agencije
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.