UOČI TRAMPOVE INAUGURACIJE Meksički narko bos El Čapo izručen Americi

Izvor: Blic, 20.Jan.2017, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UOČI TRAMPOVE INAUGURACIJE Meksički narko bos El Čapo izručen Americi

Ozloglašeni meksički narko bos Hoakin El Čapo Guzman izručen je iz severnog Meksika u SAD, dan uoči današnje inauguracije Donalda Trampa za novog američkog predsednika.

Pozivajući se na izvor iz meksičke vlade Rojters prenosi da je Rl Čapo upućen u Njujork.

Agencija podseća da je Guzman bio na listi najtraženijih vodja narko kriminala sve do hapšenja u januaru prošle godine. On je šest meseci pre toga pobegao iz izuzetno obezbedjenog zatvora u centralnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << delu Meksika tako što se iskrao kroz više od 1,6 kilometara dugi tunel.

"Vlada je... danas izručila gospodina Guzmana Loeru vlastima SAD", navedeno je u saopštenju meksičkog Ministarstva spoljnih poslova.

Vlada je odbila pokušaje "El Čapovih" advokata da sprece izručenje.

"Dobro je konačno ga poslati na američku stranu", rekao je neimenovani zvaničnik američke policije koji se nalazi u Meksiku.

On je ipak dodao da ne misli da je Meksiko "previše razmišljao" o tajmingu izručenja, dan uoči Trampove inauguracije, ali je ocenio da izručenje narko bosa "svakako nije loša stvar".
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Meksički tajming: El Čapo u SAD pred Trampovu inauguraciju

Izvor: B92, 20.Jan.2017

Ozloglašeni meksički narko bos Hoakin "El Čapo" Guzman izručen je iz severnog Meksika u SAD,dan uoči inauguracije Donalda Trampa za novog američkog predsednika...Pozivajući se na izvor iz meksičke vlade Rojters prenosi da je El Čapo upućen u Njujork...Agencija podseća da je Guzman bio na listi...

Nastavak na B92...

Meksiko izručio El Čapa SAD-u

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jan.2017

SIJUDAD HUAREZ - Ozloglašeni meksički narko bos Hoakin "El Čapo" Guzman izručen je iz sjevernog Meksika u SAD, dan uoči današnje inauguracije Donalda Trampa za novog američkog predsjednika...Pozivajući se na izvor iz meksičke vlade Rojters prenosi da je El Čapo upućen u Njujork. Agencija podsjeća...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Meksički narko bos El Čapo izručen SAD

Izvor: N1 televizija, 20.Jan.2017

Meksički narko bos Hoakin "El Čapo" Guzman izručen je SAD u četvrtak po optužnici za trgovinu narkoticima, ubistva, otmice i druga krivična dela, a danas bi trebalo da se pojavi na sudu u Njujorku...Meksičko Ministarstvo za spoljne poslove saopštilo je da je Guzman predat američkim vlastima,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.