Tejlor Svift na udaru kritike (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Sep.2015, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tejlor Svift na udaru kritike (VIDEO)

NJUJORK- Pop zvijezda Tejlor Svift našla se na udaru kritika zbog novog spota "Wildest Dreams" snimljenog u Africi.

Režiser spota - ljubavne priče smještene u Afriku 1950ih, koja je od emitovanja na internetu pregledana 15 miliona puta - odbacio je kritike da je mini film kolonijalistički pogled na Crni kontinent.

Iako prihod od spota Sviftova uplaćuje Fondaciji afričkih parkova Amerike, kritičari su napali njen "stereotipni" pogled na Afriku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
"Hvala ti Tejlor Svift što si još jednom dokazala da su stereotipi o Africi bezbjedno na vrhu američke pop kulture", naveo je Met Karotentuo koji predaje afričke studije na njujorškom Sent Lorens Univerzitetu.

Režiser Džozef Kan kaže da su "Wildest Dreams" ljubavna priča smeštena u Afriku 1950ih i da bi bilo "istorijski netačno" da su angažovali više crnih glumaca.

"Ovdje ne postoji politički motiv. Naš jedini cilj bio je da ispričamo tragičnu ljubavnu priču u klasičnoj holivudskoj ikonografiji", naveo je Kan.

Sviftova, koja ima 62 miliona pratilaca na Tviteru i čiji album "1989" je prodat u osam miliona primeraka širom svijeta nije se oglasila povodom kritika na račun romantizovanja kolonijalnih vlasti u Africi u svom novom spotu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.