Sperma, koktel za dobro raspoloženje žena

Izvor: eKlinika.rs, 10.Feb.2016, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sperma, koktel za dobro raspoloženje žena

Muškarcima će ova vest sigurno „naterati“ osmeh na lice!
Foto-ilustracija: Enrique_L. / Foter.com

Žene koje svom muškarcu redovo pružaju oralni seks su srećnije i imaju manje šanse da se suoče sa depresijom, pokazala je studija Univerziteta u Njujorku.
Istraživači su studiju sproveli na uzorku od 293 studentkinje, a rezultati su nedvosmisleni – žene koje muškarcima pružaju oralni seks imaju manje >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << šanse da pate od depresije.
Razlog za to? Sperma je dobra za mentalno zdravlje žena, kažu stručnjaci. Dokazi pokazuju da su dame koje seks upražnjavaju bez kondoma manje sklone depresiji, od onih kojima se prezervativi podrazumevaju. Doduše, znate koji su rizici seksa bez kondoma – polno prenosive bolesti…
Istraživači tvrde da je konzumacija (upotrebili su upravo taj izraz) sperme ono što poboljšava raspoloženje kod žena, pre nego sam seks.
Naučnici kažu da je sperma zapravo koktel supstanci koje dobro utiču na raspoloženje – sadrži serotonin,oksitocin, melatonin, kortizol… Sve ove supstance su prirodni antidepresivi, a neke od njih pomažu da se opustimo i bolje spavamo.
Momci, ovu vest obavezno pokažite devojkama!

 
Izvor: Mondo

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.