Izvor: N1 televizija, 24.Jul.2017, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujorčanin figuricama šalje poruku ljudima

Umetnik iz Njujorka Greg Bišop počeo je pre nekoliko godina po ulici 12. Avenije da ostavlja figurice koje pravi od čistača za cevi i tako je uspeo da napravi "mali grad figurica".

Izvor: Reuters

"To je bio samo način da nateram ljude da na trenutak zastanu, da spuste svoje mobilne telefone i pogledaju ove figurice. Pa sam ih tako ostavljavao na čudnim mestima kako bi video da li će ih neko uopšte primetiti. Ukoliko uspem da nasmejem barem jednu osobu dnevno, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << to je za mene veliki uspeh", rekao je on.

Međutim, nakon što je, pre godinu dana, ostao bez posla u modnoj industriji, počeo je da ulazi u "veće" projekte kako bi se oslobodio stresa od traženja novog posla.

Njegov projekat "The Future" je veliki broj figurica koje bi ljudima trebalo da pokažu šta se dešava kada su zavisni od medija.

"Ovo je jedna od mojih omiljenih. Tipična njujorška scena gde ulazite u prodavnicu u kojoj je trgovac na telefonu i ne kaže vam uglavnom ni reč. Mislim da je to jedino mesto na kojem možete obaviti celokupnu transakciju, a da ne kažete ni reč. Imate na primer i figuricu koja prikazuje kako tinejdžerka sama u sobi slavi svoj rođenan dok su joj roditelji na telefonima", kaže Bišop.

Na ovaj način želi da poruči da savremena tehnologija pretvara ljude u mašine.

Figurice ovog umetnika obično privlače pažnju građana oko nedelju dana, pa ih onda komunalni radnici uklanjaju sa ulice ili ih uništi vreme.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.