NHL: Lučić strelac, Boston pobedio!

Izvor: Vesti-online.com, 21.Apr.2014, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NHL: Lučić strelac, Boston pobedio!

Protekle noći u NHL ligi odigrane su četiri utakmice, a veče su obeležili pobeda Boston Bruinsa i poraz Njujork Rendžersa.

Milan Lučić  

Bruinsi su sa 4:1 slavili protiv Detroit Red Vingsa i tako izjednačili na 1:1 u četvrtfinalnoj seriji na "Istoku". Presudna je bila prva trećina u kojoj su Džastin Florek i Rajli Smit pogađali mrežu Džimija Hauarda. Detroit je smanjio prednost rivala >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pogotkom Luka Glendeninga pošto ga je pogodio pak nakon udarca Darena Helma. Međutim, Bruinsi su uzvratili u finišu druge trećine, sjajnu akciju Džeroma Iginle završio je Milan Lučić, koji je postigao svoj prvi gol u plej-ofu. Konačan rezultat postavio je Zdeno Čara na početku trećeg perioda.

 

Flajersi su do trijumfa u Njujorku nad Rendžersima došli najviše zahvaljujući Reju Emeriju, koji je imao 31 odbranu. Emeri je prvi put ove sezone dobio priliku da bude starter na dve utakmice, zbog povrede Stiva Mejsona, i to je na najbolji način iskoristio. Flajersi su, inače, posle prvog perioda gubili 2:0, ali su se vratili golovima Jakuba Voračeka, Džejsona Ejksona, Luka Šena i Vejna Simondsa i zasluženo slavili.

 

U ostalim mečevima, Montreal Kanadijensi su pobedili Tampa Bej Lajtning sa 3:2 i tako poveli sa 3:0 u seriji, dok su San Hoze Šarksi sada na pola puta protiv Los Anđeles Kingsa, posle trijumfa sa 7:2.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.