Kralj Njujorka viknuo „jao“, prebio ga Meni Pakjao! Sme li Mejveder da izađe na crtu? (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 23.Nov.2014, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kralj Njujorka viknuo „jao“, prebio ga Meni Pakjao! Sme li Mejveder da izađe na crtu? (VIDEO)

Razlika u klasi bila je prevelika, Filipinac stigao do 57. pobede u karijeri i nagovestio spektakl za narednu godinu

Do sada neporaženi Kristofer Alđiri, naleteo je na isuviše jakog rivala - Meni Pakjao lagano je zabeležio 57. pobedu u karijeri. Amerikanac Italijanskog porekla tako je doživeo prvi poraz, jednoglasnom odlukom sudija (103:199, 103:119, 102:120) u korist Filipinca. Borba se odigrala u Makau na jugu Kine, a to je bio i ujedno prvi put da se Alđiri sa nekim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << potukao van rodnog Njujorka.

Od starta je Pakjao je nametnuo svoj prepoznatljivi ritam. Brzim udarcima držao je protivnika konstantno u defanzivi, ne dozvoljavajući mu da dođe do daha. Fizička spremnost Filipinca i sa 35 godina je besprekorna, te je Alđiri imao velikih problema da se prilagodi tempu koji je forsirao Pakjao.

Već u drugoj rundi, Kralj Njujorka je bio u nokdaunu, posle nekoliko vezanih udaraca koje je pretrpeo. Na njegovu sreću, to se desilo krajem runde, pa Pakjao nije imao vremena da iskoristi uzdrmanost Amerikanca. Bilo je jasno da je jedini način da Alđiri pobedi – nokaut. No, kako je on borac kojem to nije jača strana (svega osam nokauta u karijeri), Pakjao je još rasterećenije krenuo u napad. U četvrtoj rundi Alđeri je ponovo bio u nokdaunu. Naleteo je na aperkat Pekmena, i bio ozbiljno uzdrman, a Filipinac kao da nije hteo da previše rizikuje, pa je krajnje pasivno završio rundu.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.