IBM: Prihodi pali dvanaesti kvartal zaredom

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Apr.2015, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IBM: Prihodi pali dvanaesti kvartal zaredom

NEW YORK - Prihodi IBM-a u prvom kvartalu pali su 12 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, što je već dvanaesti kvartal zaredom kako prihodi tog tehnološkog diva padaju.

Ukupni prihodi u proteklom kvartalu iznosili su 19,6 milijardi dolara, dok su u istom lanjskom razdoblju bili 22,2 milijarde.

Neto dobit kompanije pala je, pak, za otprilike 2 posto, na 2,33 milijarde, dok je u prvom tromjesečju prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << godine iznosila 2,38 milijardi.

Najveća globalna uslužna tehnološka tvrtka, s gotovo 380.000 zaposlenih u svijetu, već se dulje vrijeme u restrukturiranju nastoji riješiti dijelova koji donose manju zaradu ili gubitke, a preusmjeriti svoje poslovanje prema 'cloud' i uslugama mobilne sigurnosti.

U proteklih 12 mjeseci ukupni prihodi IBM-a od 'cloud' usluga dosegnuli su 7,7 milijardi dolara, znatno više nego u godini prije, a snažno su porasli i prihodi od mobilnih usluga. Međutim, to i dalje nije dovoljno da bi se nadoknadila slabost poslovanja drugih dijelova te 103 godine stare kompanije.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.