Ejndž pročitao Džeksona za Porzingisa

Izvor: B92, 24.Jun.2017, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ejndž "pročitao" Džeksona za Porzingisa

Predsednik Boston Seltiksa Deni Ejndž smatra da je pričao trejdu centra Njujork Niksa Kristapsa Porzingisa "naduvana" za medije.

Američki mediji su prethodnih dana javljali da predsednik Niksa Fil Džekson pregovara bukvalno sa svim timovima iz NBA lige u vezi sa trejdom Letonca, a da je najbliži Finiks Sansima.

Međutim, prošao je i draft, a Portingis je i dalje član Niksa, koji su ga draftovali 2015. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine kao četvrtog pika.

"Mislim da Niksi nisu potpuno spremni da ga trejduju. Imao sam kratak telefinsko razgovor s njima. Mislim da Fil Džekson zna šta radi. Mislim da je priča malo "naduvana", više za medije", rekao je Ejndž.

Njegova izjava govori da je Džekson priču o trejdu pokrenuo samo kako bi motivisao Letonca da zaigra bolje naredne sezone, a ako bi i neki tim pristao na njegove visoke zahteve, Niksi bi svakako profitirali.

"Bez obzira kako Niksi tretiraju svoje igrače, Kris želi da ostane u Njujorku. Voli grad, voli navijače, želi da pobeđuje sa Niksima. Ako bude trejdovan, izaći će iz ugovora i sam odlučiti o svojoj budućnosti", rekao je Portingisov agent i brat Janis.

Cela priča u vezi sa trejdom jednog od najboljih centara lige krenula je nakon što je Džekson javno kritikovao Porzingisa jer nije došao na poslednji timski sastanak u prošloj sezoni.

Porzingis je inače tokom sezone kritikovao Džeksona i Nikse zbog namere da trejduju najveću zvezdu tima Karmela Entonija.

Letonac je prošle sezone prosečno beležio 18,1 poena uz 6,2 skokova, dve blokade i 1,5 asistencija po meču u NBA.

U septembru će predvoditi svoju reprezentaciju na Evrobasketu, a igraće u Grupi D u Istanbulu u kojoj je i Srbija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.