Džejms i Grifin obeležili veče

Izvor: MVP.rs, 01.Nov.2014, 07:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džejms i Grifin obeležili veče

U noći iza nas odigrano je šest mečeva, a najzanimljivije je bilo u Čikagu, Finiksu i Los Anđelesu.

Bulsi su u "Junajted Centru" dočekali Kavalirse, koji su sezonu započeli porazom od Njujorka. Priliku da se iskupe izabranici Dejvida Blata su imali protiv jednog od favorita za titulu. Neizvesno je bilo do samog kraja, a meč je rešen posle dodatnih pet minuta, posle kojih je Klivlend slavio sa 114:108.

Lebron Džejms je ovaj put bio na očekivanom >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << nivou, pa je sa 36 poena, osam skokova, četiri asistencije i ukradene lopte bio najbolji akter utakmice. Kevin Lav (16p, 16sk) i Tristan Tompson (16p, 13sk) su dominirali reketom, a Tompson je uspeo da zabeleži čak 12 ofanzivnih skokova. Kajri Irving je brzo ušao u problem sa ličnim greškama, ali je u poslednjoj četvrtini i tokom produžetka ušao u ritam, što je bilo dovoljno za 23 poena i tri asistencije.

Kod Bulsa, Kirk Hajnrih i Derik Rouz su upusali po 20 poena, a Rouz je utakmicu napustio krajem poslednjeg perioda zbog povrede članka. Pau Gasol (15p, 9sk) i Žoakim Noa (8p, 13sk) su i pored dobrog učinka protivniku dozvolili previše ofanzivnih skokova, a Bulsima nije pomogla ni sjajna partija Majka Danlivija (14p, 9sk, 8as).

Zanimljiva utakmica viđena je i u Finiksu, gde su se sastali Sansi i Spursi. Ekipa Grega Popoviča je praktično tokom celog meča imala prednost, ali se domaćin nije predavao, a na kraju im se upornost isplatila, pa su slavili sa 94:89.

Džef Hornasek je u poslednjim minutima meča igrao sa tri plejmejkera, a Ajzea Tomas je sa 23 poena pokazao kakvo će pojačanje biti tokom sezone. Dabl-dabl učinak je ostvario Markif Moris (20p, 11sk), a zapažene role su imali i Erik Bledso (12p, 9sk, 3as), Goran Dragić (10p, 3sk) i Aleks Len (10p, 11sk).

U poraženoj ekipi, 19 pogodaka uz šest asistencija je ostvario Toni Parker, dok je Tim Dankan upisao 16 poena i devet skokova. Ostatak ekipe je podbacio, posebno dvojac Kavai Lenard (6p, 0/5 iz igre) - Manu Đinobili (2p, 0/5 iz igre).

Derbi Kalifornije su odigrali Los Anđeles Lejkersi i Los Anđeles Klipersi, a slavili su izabranici Doka Riversa sa 118:111. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Blejk Grifin sa 39 poena i sedam skokova, dok su dabl-dabl učinke ostvarili DeAndre Džordan (11p, 13sk) i Kris Pol (12p, 10as). Sa klupe je po običaju odličan bio Džamal Kroford, koji je meč završio sa 22 pogotka i pet asistencija.

U ekipi Lejkersa koja je zabeležila i treći poraz u sezoni, istakli su se Džordan Hil (23p, 5sk), Kobi Brajant (21p, 7as, 4sk) i Džeremi Lin (17p, 9as), ali je ostatak tima na čelu sa Karlosom Buzetom (9p, 7sk) podbacio.

Naredne noći u najjačoj ligi na svetu će se igrati novih 12 utakmica.

Rezultati:

Indijana - Memfis 89:97

Čikago - Klivlend 108:114

Milvoki - Filadelfija 93:81

Finiks - San Antonio Spurs 94:89

Sakramento - Portland 103:94

LA Lejkers - LA Klipers

(foto: Nathaniel S. Butler/NBAE/Getty Images)
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBA: Los Anđeles pripada Klipersima, Džejms vodio Kavalirse do pobede u Čikagu

Izvor: Sportal.rs, 01.Nov.2014

Derbi Los Anđelesa pripao je Klipersima. U "Stejpls centru" Lejkersi su bili formalni domaćini, ali su i izgubili sa 118:111, a pobednički tim predvodio je Blejk Grifin sa 39 poena. I dok su Klipersi zabeležili i drugu pobedu u drugoj utakmici sezone NBA lige, Lejkersi nakon tri meča još ne znaju...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.