DIVA ZA SVA VREMENA: Milena Dravić je jednom osvanula i na naslovnoj strani čuvenog Njujork tajmsa!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2017, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DIVA ZA SVA VREMENA: Milena Dravić je jednom osvanula i na naslovnoj strani čuvenog Njujork tajmsa!

Neprevaziđena.

Velika glumica MIlena Dravić ostvarila je niz antologijskih uloga u jugoslovenskom i srpskom fimu, a prisetila se jednom prilikom i velikih uspeha u mladosti, kada se našla čak i na naslovnoj strani čuvenog Njujork tajmsa.

POgledajte OVDE zašto je veliki glumac Pavle Vuisić odbio ulogu za životno delo.

- Povod je bio film 'WR - Misterije organizma' Dušana Makavejeva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz 1971. godine, koji je napravio veliki uspeh u svetu, a naročito u Americi. Bila je ogromna podrška filmu u Americi, dobre kritike, ljudi su čak nosili transparente kao podršku. Zbog svega toga došlo je i do medijskog odjeka pa i objavljivanja mojih slika u Njujork tajmsu. Izlazili su tekstovi i fotografije i u drugim svetskim listovima. U londonskom Tajmsu, na primer. U Londonu, u bioskopu u Oksford stritu davao se ovaj film punih dvadeset godina, i svaki put kad bih došla u Englesku, išla bih da vidim da li se i dalje prikazuje. Ja starim, ali film je tu - kazala je za Nedeljnik Milena Dravić.

Film "WR - Misterije organizma" jedan je od najboljih filmova jugoslovenskog "crnog talasa" i bio je na meti cenzure Komunističke partije. Prvi put je javno prikazan u Jugoslaviji 1986. godine, čitavih 15 godina od nastanka, kada je sa njega konačno skinuta cenzura.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.