Cijene zlata najniže u 8 mjeseci

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Sep.2014, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cijene zlata najniže u 8 mjeseci

NJUJORK - Nakon što je cijena zlata u Njujorku dosegla najniži nivo u posljednjih 8 mjeseci, ona se ipak nije oporavila kako su predviđali investitori.

Blagi opravak američke ekonomije i niske cijene zlata nisu zasada pogodovale bitnijoj promjeni u kupovini zlata. Na berzi u Njujorku cijena je pala na 1.215,50 dolara po unci (31,0135 grama), a u Londonu na 1.214,61 dolara.

I dok je američki dolar >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dosegao najveću vrijednost u protekle 4 godine u odnosu na evro, zlato je na putu prema prvom kvartalnom gubitku ove godine. Zlato je danas pod velikim pritiskom zbog rasta dolara, izuzetno visokih nivoa američkih dionica i očekivanja da će američke kamatne stope rasti, piše banka.hr.

Ipak, situacija za zlato nije u potpunosti tako crna. Obim trgovine u Kini, koja je zamijenila Indiju kao najvećeg kupca u 2013, prošle sedmice je naglo porastao. A u Indiji potražnja za zlatom već tradicionalno raste u ovo vrijeme, kada počinju narodni festivali i sezona vjenčanja.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

SASE: Promet 20 miliona KM

Izvor: Capital.ba, 23.Sep.2014

SARAJEVO, Na Sarajevskoj berzi danas je ostvaren ukupan promet od 20.343.036 KM, saopšteno je iz Berze. U okviru 22. aukcije trezorskih zapisa FBiH i metodom višestrukih cijena upisano je ukupno 2.000 trezorskih zapisa po ponderisanoj prosječnoj cijeni od 98,6849 odsto od nominalne vrijednosti, čime...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.