Arizona: Zatvorenik umro dva sata nakon što je primio smrtonosnu injekciju

Izvor: Blic, 25.Jul.2014, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arizona: Zatvorenik umro dva sata nakon što je primio smrtonosnu injekciju

Džozef Vud, osuđen na smrtnu kaznu u Arizoni zbog ubistva dvoje ljudi, proglašen je mrtvim dva sata nakon što je primio smrtonosnu injekciju, piše “Njujork tajms”.

Ovaj slučaj podigao je novu prašinu u javnosti oko izvršenja smrtne kazne u SAD, navodi “Hjuston kronikl”.

Dobio je šta je zaslužio – rekli su nakon izvršenja smrtne kazne rođaci Vudovih žrtava.

Džini Braun, sestra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Debre Diec i ćerka Judžina Dieca, koje je Vud ubio, smatra da ubica nije patio.

-Ne znate vi šta je patnja. Patnja je kad vidite svog oca i sestru da leže u lokvi krvi. Ovaj čovek je zaslužio takvu smrt. I ne bi trebalo da ga zovem čovekom – rekla je Braun za “Njujork tajms”.

Vud (55) je 1989. godine jednim metkom iz pištolja upucao Judžina Dieca u grudi, dok je Debru Diec usmrtio sa dva metka.

Ričard Braun, muž Džini Braun, kaže da je Vud živeo udobno u zatvoru u Florensu, čekajući na smrtnu kaznu 25 godina, dok je njegova porodica patila zbog gubitka.

-Ljudi koji čekaju na smrtnu kaznu zaslužuju da pate. Sada moja porodica može da živi u miru – rekao je on, dodajući da je njegovu porodicu razbesnelo što im se Vud smeškao sa mesta za egzekuciju, pre nego što je primio smrtonosnu injekciju.

Zvanično je trebalo sat i 57 minuta da Vud umre. Advokat Dejl Bejk je nakon 70 minuta otkako je Vud primio smrtonosnu injekciju zatražio suspendovanje egzekucije, navodeći da je Vud još živ. Bejk je kasnije rekao da je država Arizona odgovorna za “horor koji je mogao da se spreči”.

Guvernerka Arizone Džen Bruer rekla je u saopštenju da nijedan zakon nije prekršen načinom na koji je Vud umro. Ona je, međutim, izrazila zabrinutost vremenom koje je prošlo dok je osuđenik umro i zatražila da se čitav proces ispita.

“Jedna stvar je sigurna – osuđenik Vud je umro na zakonski sproveden način, a gledano medicinski i na osnovu izjava svedoka, on nije patio”, navela je ona.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.