Premijera igrano-dokumentarnog filma “Kotrljanje” u NKC-u

Izvor: JužneVesti.com, 27.Feb.2017, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera igrano-dokumentarnog filma “Kotrljanje” u NKC-u

Točak koji je ispao iz kamiona, kotrlja se i prikazuje drugačiju turističku sliku Prokuplja, glavni je junak dokumentarno-igranog filma “Kotrljanje” koji će premijerno biti prikazan i u Nišu. Film će Nišlije moći da pogledaju 28. februara od 19 sati, u maloj sali Niškog kulturnog centra.

Istorija, kultura i savremenosti Prokuplja su u filmu prikazani na drugačiji i do sada neviđeni način. Režiju za film potpisuje Žikica Jovanović koji je kazao da priču >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << čini drugačijom upravo to što je glavni junak točak koji je ispao iz kamiona.

Morali smo da budemo originalni i da uvedemo nove načine prezentovanja turističkih potencijala grada. Upravo je to šansa da za naše mesto čuju i bolje ga upoznaju širom sveta – rekao je Jovanović.

Točak je poput pravog turista, kako je kazao reditelj, simbol svetskog putnika i tokom snimanja filma posetio je veliki deo onoga što Prokuplje ima da ponudi.

U filmu smo posebno izdvojili neolitsko nalazište „Pločnik“ koje je najstarije metalurško mesto na svetu, brdo Hisar, koje je jedan dragulj grada, a na kome se nalazi toliko toga značajnog. Oko Hisara uzvodno, odnosno unazad, teče reka Toplica. Reč je o prirodnom fenomenu koji se naziva epigenija i Toplica je po ovome jedinstvena u Evropi. Ipak, za ovaj fenomen reke Toplice gotovo da se ne zna - kazao je Jovanović.

Ovaj neobični junak i govori, a glasove mu pozajmljuju Eva Ras i Dragan Vujić, a narator je Branko Cvejić. U filmu igraju i glumci iz Prokuplja - Anastasija Cvijanović, Aleksandra Đorđević, Đorđe Stošić, Radosav Krivokapić i Predrag Slavković.

Premijeru u Nišu organizuju "Film klub" iz Prokuplja i Niški kulturni centar, povodom stogodišnjice Topličkog ustanka. Nakon projekcije prisutnima će se predstaviti deo ekipe filma.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Film o savremenom Prokuplju "Kotrljanje" premijerno u NKC-u (VIDEO)

Izvor: JuznaSrbija.info, 27.Feb.2017

Povodom stogodišnjice Topličkog ustanka, Film klub iz Prokuplja i Niški kulturni centar organizuju premijeru dokumentarno-igranog filma "Kotrljanje" u Maloj sali NKC-a, u utorak, 28. februara sa početkom u 19:00 časova...Film je snimljen u produkciji Film kluba Prokuplje i govori o istoriji, kulturi...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.