Odlaže se Karićevo predavanje na niškom Pravnom fakultetu

Izvor: JužneVesti.com, 13.Mar.2017, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlaže se Karićevo predavanje na niškom Pravnom fakultetu

Nakon negodovanja dela javnosti i polemike na društvenim mrežama o tribini Bogoljuba Karića, na kojoj je studentima trebalo da govori o ekonomiji i privredi, organizatori su odlučili da termin predavanja odlože, kako njegov dolazak ne bi bio "stavljen u kontekst aktuelnih političkih dešavanja".

Najava Karićevog gostovanja na Pravnom fakultetu, gde je tribina trebalo da bude održana, izazvala je burne reakcije studenata ovog, ali i drugih fakulteta.

Oni >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su, kao jedan od razloga za negodovanje, naveli to što je on donedavno bio na međunarodnoj poternici zbog afere pri prodaji "Mobtela", podsećajući svoje kolege da ima većih stručnjaka iz oblasti ekonomije i privrede koji bi održali predavanje studentima.

Međutim, studentska organizacija “Prava studentska priča” koja mu je uputila poziv da gostuje u Nišu, je sa “velikim zadovoljstvom” najavila njegovo predavanje, ocenjujući da je on “veoma cenjen i poštovan čovek u inostranstvu” koji će imati šta da nauči studente.

Poštovane koleginice i kolege, Prava studentska priča obaveštava zainteresovane studente i javnost, da smo, u dogovoru s...

Oni su naveli da bi tribina bila okrenuta razvoju preduzetništva kod mladih i da bi najavljeni gost govorio na dogovorenu temu iz ugla osnivača prve privatne kompanije u Jugoslaviji.

U skladu sa poslovnim obavezama gosta određen je 14. mart, objašnjavaju, iako su bili svesni da bi njegovo gostovanje moglo da bude dovedeno u vezu sa predstojećim predsedničkim izborima.

Ovo odlaganje termina nikako se ne sme shvatiti kao pobeda onih koju su u prethodnim danima pozivali na zabranu ili čak fizičko sprečavanje održavanja tribine. Među najžešćim kritičarima nismo pronašli mnogo studenata našeg Fakulteta. Na društvenim mrežama i na forumima isticali su se oni koji nemaju nikakve veze sa Pravnim fakultetom, a uglavnom ni veze sa studiranjem uopšte - napisali su organizatori.

Podsetili su studente da je u prethodnom periodu gost Pravnog fakulteta bio Saša Janković i Vuk Jeremić, organizovana je tribina Jovana Deretića, kao i “tribina zagovornika ulaska Srbije u NATO pakt”, i ni jedna od njih nije zabranjena ili prekinuta.

O novom terminu održavanja tribine, kažu, studente će obavestiti naknadno, kada Bogoljub Karić ponovo uskladi gostovanje sa svojim obavezama.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Odloženo gostovanje Karića na Pravnom fakultetu u Nišu

Izvor: Blic, 13.Mar.2017

Bogoljub Karić, biznismen i lider Pokreta snaga Srbije, neće govoriti na tribini "Ekonomija, mladi, privreda", koja je bila zakazana za 14. mart na Pravnom fakultetu u Nišu. Studentska organizacija "Prava studentska priča", koja je pozvala Karića da gostuje na njihovom fakultetu, odlučila je da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.