SVI SE PLAŠE RUSKOG TEMINATORA 3: Evo zašto su generali NATO zabrinuti

Izvor: Telegraf.rs, 26.Maj.2016, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVI SE PLAŠE RUSKOG TEMINATORA 3: Evo zašto su generali NATO zabrinuti

Terminator-3 je podrška borbenim vozilima koje postaje polako jedna od najvećih pretnji američkim trupama i snagama NATO.

- Rusija planira da razvije svoje borbeno vozilo pod nazivom Terminator-3 na osnovu najnovijih Armata tenkova u zemlji. Mi ćemo ih proizvesti. Imamo koncept za razvijanje vozila na osnovu platforme Armate - rekao je menadžer Oleg Sienko ranije ove godine.

Ne postoji direktna analogija sa ovakvom vrstom vozila u američkoj vojsci, ali možda je >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << najbliži ekvivalent je M3 (CVF).

Potencijalno bliže poređenje je izrealski Namer koji je baziran na šasiji Merkave 4, ali ruske mašine nisu dizajnirane da nose trupe.

Foto: Tanjug/AP/Russian Defense Ministry

Nemački Brumber ili Sturmtiger iz Drugog svetskog rata je možda najbolji ekvivalent, ako se uzme u obzir istorija oružja.

Terminator-3 i dva njegova prethodnika su teško naoružane mašine dizajnirane za podršku tenkovima u borbi protiv drugih oklopnih vozila i pešadije na teškom terenu.

Foto: Tanjug/AP

Crvena armija, a kasnije i ruske kopnene snage, razvile su ove serije na osnovu lekcija iz Avganistana i Čečenije.

Ideja je bila da se izgradi vozilo sa zaštitom glavnog tenka, ali koje ima mogućnost da se uključi i u borbu.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.