Rasmusen: Rusija hoće silom da iscrta nove linije podele u Evropi!

Izvor: Press, 11.Apr.2014, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasmusen: Rusija hoće silom da iscrta nove linije podele u Evropi!

- Rusijea pokušava da silom iscrta nove linije podele u Evropi, da ograniči suverenitet Ukrajine i ponovo stvori novu sferu uticaja nad drugim zemljama, kršeći međunarodne norme - poručio je Rasmusen nakon sastanka s bugarskim predsednikom Rosenom Plevnelijevim u Sofiji.
NATO, prema njegovim rečima, preduzima korake u cilju rešavanja problema nestabilnosti koji su nastali "nelegitimnim" akcijama Rusije, preneo je AP. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />
Rasmusen je pozvao na pronalaženje političkog rešenja za krizu i dodao da Alijansa ne razmatra vojnu akciju u Ukrajini.  On je takođe zatražio da se zaustavi smanjivanje vojnih budžeta. 

Rasmusen je u Sofiju došao iz Praga gde se juče sastao sa českim premijerom Bohuslavom Sobotkom. 

U Ženevi su za četvrtak sledeće nedelje zakazani razgovori Evropske unije, Rusije, Ukrajine i SAD o smirivanju ukrajinske krize.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Rasmussen: Rusija silom želi nove podjele u Evropi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Apr.2014

Glavni tajnik  NATO Anders Fogh Rasmussen traži od Rusije da povuče trupe sa ukrajinske granice i uključi se u dijalog uz poštovanje suvereniteta Ukrajine. Rusija pokušava  silom iscrtati nove linije podjele u Evropi,  ograničiti  suverenitet Ukrajine i ponovo stvori novu sferu utjecaja nad...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.