NATO bombardovao Prištinu, Beograd, Čačak, Valjevo, okolinu Pirota, HE Bistrica

Izvor: Vostok.rs, 15.Apr.2017, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO bombardovao Prištinu, Beograd, Čačak, Valjevo, okolinu Pirota, HE Bistrica


Na Prištinu i okolinu palo 30 projektila


PRIŠTINA - Dve snažne detonacije čule su se u sredu, u 12.30 časova, u okolini Prištine. Ispaljen je jedan projektil jugoistočno od Prištine u ataru sela Šaškovac, u kome živi isključivo albansko stanovništvo.

Avioni NATO-a su u noći između utorka i srede u više navrata nadletali teritoriju Kosova i Metohije i samo na Prištinu je palo preko 30 bombi i projektila.




Petnaest minuta posle ponoći bombardovana je okolina Gračanice i nekoliko projektila palo je u blizini tog sela. Gračanica je ponovo gađana i oko 0:30.

U 0:30 sati dva projektila su eksplodirala u blizini auobuske stanice u Prištini.

Istovremeno su gađani i prištinski aerodrom Slatina i okolina Kišnice.


foto: NS Nedeljnik

BEOGRAD - Posle dvoipočasovne uzbune, sirene su u sredu, u 12 časova i 30 minuta oglasile prestanak vazdušne opasnosti u Beogradu. Prethodno je oko 10 časova odjeknula snažna detonacija koja se čula i u centru grada.

U Gradskom centru za obaveštavanje nije zvanično saopšteno da je NATO avijacija dejstvovala na području grada, a prema pretpostavkama nadležnih, detonaciju je izazvao avion NATO probijajući zvučni zid.

ČAČAK - NATO je u sredu, oko 1.10 časova, ispalio četiri projektila u okolini sela Prijanovići, dva kilometra od Požege na putu prema Čačku. Nakon eksplozije došlo do požara koji je ubrzo lokalizovan, a povređenih nije bilo.

VALjEVO - Sa pet projektila je, u sredu ujutro, oko 6 časova, pogođena holding korporacija "Krušik" u Valjevu. Prema prvim informacijama materijalna šteta je velika, ali podaci o eventualnim žrtvama nisu saopšteni.

NOVA VAROŠ - U utorak, nekoliko minuta pre ponoći, ispaljena su dva projektila u neposrednoj blizini hidroelektrane "Bistrica", 19 kilometara jugozapadno od Nove Varoši.

foto: NS Nedeljnik

Zbog veoma jake eksplozije popucala su stakla na mašinskoj zgradi HE, došlo je i do isključenja visokonaponskih dalekovoda između HE "Bistrica" i Potpeć, odnosno Bistrica - Prijepolje i Bistrica - Kokin Brod.

U noći između utorka i srede, oštećen je veliki Železnički most na pruzi Beograd-Bar kod Bistrice, između Priboja i Prijepolja. Za sada nema preciznijih podataka o materijalnoj šteti.

PIROT - U Pirotu napad je izvršen u sredu ujutro, u 05:42 sata kada je raketa pogodila jedan objekat u okolini sela Izvor, tri kilometra od Pirota, koja je izazvala manji požar.

Korištena arhiva Glasa Javnosti

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Civili i manastiri ponovo na meti NATO agresora

Izvor: Vostok.rs, 15.Apr.2017

Avioni NATO alijanse protekle noći napadali deset gradova u Srbiji. . Civili i manastiri ponovo na meti agresora. . BEOGRAD - Zločinačka NATO avijacija je u noći između srede i četvrtka, 23. dana agresije na SRJ, bombardovala brojne, uglavnom civilne objekte u 10 gradova u Srbiji i pričinila...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.