Šef VTB: Ne vidim razlog za jačanje rublje

Izvor: GdeInvestirati.com, 02.Okt.2014, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef VTB: Ne vidim razlog za jačanje rublje

MOSKVA -Šef VTB Andrej Kostin smatra da dinamika cena nafte nastavlja da utiče na kurs rublje, međutim ne vidi razlog za jačanje nacionalne valute.

"Ne vidim razlog za jačanje kursa. Teško je reći da li smo dotakli dno. Meni se čini da će zavisiti od cena nafte. Predvideli smo 40 (rubalja za dolar) do kraja godine, ali dostignuto je ranije", rekao je Kostin novinarima tokom zasedanja investicionog foruma Rusija zove.

Kurs dolara je tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << trgovanja na Moskovskoj berzi u utorak obnovio istorijiski maksimum popevši se na 39,89 rubalja, podsetile su Ria novosti. Kostin je tom prilikom rekao i da će VTB smanjiti obim kreditiranja u dolarima.

On ne očekuje uvođenje ograničenja na prekogranično kretanje kapitala u trenutnoj situaciji, ali ne isključuje uvođenje takvih mera ubuduće.

Ranije su izvori Blumberga najavili da ruska vlada razmatra moguća ograničenja kretanja kapitala. Međutim, zamenik ministra finansija Aleksej Moisejev je u sredu izjavio agenciji Tas da ministarstvo ne razmatra takve inicijative.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.