SENZACIJA IZ MOSKVE Ruski beskućnik napravio video blog o životu na ulicama prestonice

Izvor: Blic, 06.Jul.2015, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SENZACIJA IZ MOSKVE Ruski beskućnik napravio video blog o životu na ulicama prestonice

Beskućnik iz Moskve, Ženja Jakut jedan je od mnogih na ulicama ovog grada, ali se on izdvaja iz mase - njegov onlajn video-blog posvećen je životu ruskih beskućnika i pruža im korisne savete.

“Ovo je moj prvi video na Jutjubu... Veoma sam uzbuđen”, obraća se Ženja Jakut svojim gledaocima, dok sedi pored ribnjaka u srcu Moskve. “Govoriću o svom životu u Moskvi; gde i kako sebi mogu da priuštim besplatnu zabavu, kako dolazim do besplatne hrane, gde >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << spavam, kuda idem i šta vidim”, kaže on.

Zahvaljujući svom blogu Jakut je postao prava senzacija na internetu, što pokazuje i broj od 38.000 registrovanih pratilaca.

Ženjin zadivljujući pokušaj da živi putnim životom i u teškim uslovima počeo je sasvim slučajno. Pre oko godinu i po dana, kada je ušao u zgradu železničke stanice da se zagreje, na televiziji je video emisiju posvećenu blogerima i tome kako zarađuju novac.

“Tako se rodila ideja”, ispričao je on. “Dugo sam razmišljao o tome, a pre mesec dana, dok sam prosio, upoznao sam Andreja. Umesto da mi da novac, častio me je hamburgerom. Odgrizao je jedan zalogaj i tako smo zapodenuli razgovor.”

Dvadesetčetvorogodišnji Andrej je ubrzo počeo da intervjuiše i snima beskućnika i tako je sve počelo.

Ljudi su već počeli da mu šalju novac, a dobio je i niz ponuda za nastup u rijaliti emisijama na TV.

“Bilo bi lepo zaraditi nešto”, kaže on. “Voleo bih da imam krov nad glavom i poboljšam zdravlje, osnovne stvari. A drugi cilj mi je da pokažem ljudima da ovaj grad, pored glamura, ima i drugu stranu.”

VIDEO > Ženja Jakut i njegov video blog:
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.