RPC neće reagovati na odluke Kritskog sabora objavljene na internetu

Izvor: Vostok.rs, 24.Jul.2016, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RPC neće reagovati na odluke Kritskog sabora objavljene na internetu

Ruska Pravoslavna Crkva neće reagovati na odluke Kritskog sabora koje su objavljene na internetu, već će sačekati da ih zvanično dobije radi proučavanja, izjavio je za RIA Novosti šef odeljenja za spoljne crkvene odnose Moskovskog patrijarhata Volokolamski mitropolit Ilarion.

Sveti Sinod RPC je 15. jula doneo oduku da Kritski sabor smatra važnim događajem istakavši pritom da ga ne može smatrati svepravoslavnim. Zato Ruska Pravoslavna Crkva nije priznala opštpravoslavni status dokumenata koji su usvojeni na Saboru i odlučila je da njihove tekstove uputi na proučavanje Sinodalnoj biblijsko-bogoslovskoj komisiji.

«Videli smo samo tekst (dokumenata Sabora – red.), koji je objavljen na internetu. Nećemo zvanično reagovati na internet-publikacije,» - rekao je mitropolit.

On je precizirao da RPC treba «prvo da ih dobije, a onda da ih prouči».

Pravoslavlje

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.