Putin: Zapad treba razumjeti geopolitičke interese Rusije

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Apr.2015, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Zapad treba razumjeti geopolitičke interese Rusije

MOSKVA - Na ruskoj televiziji premijerno je prikazan dokumentarni film Predsjednik, snimljen povodom 15 godina otkako je Vladimir Putin stupio na dužnost šefa ruske države.

U filmu Putin je govorio o prijelomnim događajima na političkoj sceni, koji su odlučivali o sudbini svijeta. Film obuhvaća period od kolovoza 1999. do današnjih dana i predstavlja put koji je zemlja prošla tijekom posljednjih 15 godina zajedno s predsjednikom Putinom.

Šef ruske države >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je izjavio da zapadne zemlje nakon raspada Sovjetskog Saveza trebaju shvatiti da Rusija ima svoje geopolitičke interese i da se prema njima trebaju odnositi s poštovanjem i tražiti ravnotežu.

Putin je izjavio da su sovjetski ljudi imali iluzije o brisanju ideoloških razlika između zapadnih zemalja i Rusije.

„Činilo nam se da će se s ukidanjem ideološke komponente, koja je dijelila bivši Sovjetski Savez od čitavog ostalog civilizacijskog svijeta, braća spustiti oružje. Pod 'braćom' smo mislili na one u inozemstvu. Ali braća nisu žurila, ne samo da spuste oružje, nego su sa zadovoljstvom htjeli oduzeti nam ostatke nekadašnje vojne moći koju je imao Sovjetski Savez", izjavio je predsjednik RF.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.