Moskva će odgovoriti na proterivanje ruskih diplomata

Izvor: Blic, 30.Maj.2017, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva će odgovoriti na proterivanje ruskih diplomata

Moskva smatra da je proterivanje pet ruskih diplomata iz Moldavije usmereno protiv politike predsednika Igora Dodona, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Grigorij Karasin, dodajući da će Rusija adekvatno uzvratiti.

- Mislimo da je ovo direktna provokacija usmerena protiv politike poboljšanja bilateralnih odnosa Rusije i Moldavije, koju Sprovodi predsednik Igor Dodon - naglasio je Karasin.

Ruska Ambasada u Moldaviji potvrdila je da je primila notu od moldavske Vlade u kojoj proglašava pet ruskih diplomata nepoželjnim ličnostima.

Sam predsednik Igor Dodon rekao je da je to što se dogodilo nečuveno, javio je "Sputnjik".
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Moldavija proteruje ruske diplomate, Rusija najavljuje snažan odgovor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2017

Odluka moldavske vlade da protera pet ruskih diplomata iz zemlje usmerena je protiv politike predsednika Igora Dodona, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Grigorij Karasin i dodao da će Rusija adekvatno i snažno odgovoriti..."Mislimo da je ovo usmereno protiv politike poboljšanja odnosa...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.