MOSKVA NEGIRA REZULTATE ISTRAGE: MH17 nije oboren raketom iz Donjecka

Izvor: Večernje novosti, 28.Sep.2016, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOSKVA NEGIRA REZULTATE ISTRAGE: MH17 nije oboren raketom iz Donjecka

Kremlj, za razliku od međunarodne komisije, tvrdi da vojnici Donjecke narodne republike nisu ispalili smrtonosnu raketu MOSKVAOD STALNOG DOPISNIKANI najnoviji izveštaji i analize o obaranju malezijskog "boinga" iz 2014. na nebu iznad istočne Ukrajine nisu dali jasan odgovor ko je oborio taj putnički avion. Kremlj, za razliku od međunarodne komisije, tvrdi da vojnici Donjecke narodne republike nisu ispalili smrtonosnu raketu. Ruski radari pokazuju da projektil nije mogao >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << biti lansiran sa teritorije Donjecke narodne republike. - Postoje činjenice koje se ne mogu opovrgnuti i zaključke treba donositi na osnovi izveštaja radara koji je fiksirao sve leteće objekte koji su se nalazili na nebu iznad teritorije koja je pod kontrolom pobunjenika - kazao je Putinov portparol Dmitrij Peskov. Ministarstvo odbrane Rusije pokazalo je stranim i domaćim novinarima izveštaje svojih radara u Rostovskoj oblasti koji su pratili letelice na nebu u vreme katastrofe. Načelnik radiotehničkih jedinica Andrej Koban je kazao da radari nisu zabeležili raketu "buk" kojom je gađan avion. Takav snimak je mogao biti napravljen samo ako je raketa lansirana sa teritorije Ukrajine. Ruski radari "utes-T" nalaze se u selu Ust-Donjecku u Rostovskoj oblasti, a zadatak im je da prate civilne avione. Andrej Koban objašnjava da je raketa lansirana sa teritorije koju drže pobunjenici ona bi sigurno bila fiksirana. "Bukova" raketa je dugačka 5,5 metara i sigurno bi bila snimljena, tim više što je napravljena od metala. Ukrajinci i njihovi saveznici su i ranije govorili kako je PVO sistem "Buk" dovezen iz Rusije, a sada je tu verziju prihvatila i međunarodna komisija. Službeni predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov je izjavio da Kijev do sada nije obelodanio gde su se nalazili njihovi PVO sistemi "Buk" na dan katastrofe malezijskog "boinga". Međunarodna istražna komisija je potvrdila da je spremna da prouči nove informacije iz Rusije. Reč je o dokumentaciji koja je napravljena na osnovu praćenja ruskih radara. U Donjeckoj narodnoj republici su izveštaj međunarodne istražne komisije nazvali lažnim. Zamenik komandira korpusa ministarstva odbrane Donbasa Eduard Basurin izjavio je da međunarodna grupa dovodi u zabludu porodice poginulih i međunarodnu javnost iznoseći neistine oko rušenja malezijskog aviona. - Amerikanci su prvi rekli da je "boing" srušen sa teritorije koju kontrolišu pobunjenici. Ali, već dve godine oni te satelitske snimke nikome nisu pokazali - kazao je Basurin.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PESKOV: MH17 nije oboren raketom iz Donbasa

Izvor: Kurir, 28.Sep.2016

..."Čitava ova priča okružena je, nažalost, velikim brojem spekulacija, nekvalifikovanih i neprofesionalnih informacija Ona je praćena skrivanjem i neobjavljivanjem niza informacija i radarskih podataka“, rekao je Peskov novinarima..On je istakao da je ruska strana predala sve informacije koje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.