Izvor: Vostok.rs, 21.Jun.2017, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj sa žaljenjem gleda na to što SAD insistiraju na sankcionoj retorici

Kremlj sa žaljenjem gleda na to što SAD insistiraju na sankcionoj retorici, a Moskva će kao odgovor na to biti prinuđena da pripremi adekvatne mere i to po principu reciprociteta, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Kao što se pokazalo za proteklih nekoliko godina, glavni odgovor na politiku sankcija je princip reciprociteta. Na uvođenje dodatnih sankcija gledamo sa žaljenjem, žao nam je što se i dalje insistira na politici sankcija, to je veoma daleko od konstruktivnog razgovora“, rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima, takav pristup ne doprinosi toj političkoj volji kako bi se razrešila ukrajinska kriza.

Upitan kakav će biti odgovor Moskve, Peskov je istakao da se i dalje radi na formulaciji recipročnih mera.

Portparol ruskog predsednika je takođe prokomentarisao i moguću isporuku američkih aviona Ukrajini, rekavši da Kremlj o tome nikakvu informaciju nije dobio, kao i da je u pitanju međusobni dogovor dveju zemalja, iako bi Vašington, kako je rekao, u toj situaciji trebalo na umu da ima da je u toj zemlji i dalje u toku građanski rat.

Peskov je takođe istakao i da Moskva nije saglasna sa tvrdnjom da bi Rusija trebalo da napusti istok Ukrajine i Donbas, budući da ona uopšte nije tamo, pa da su samim tim takve izjave neumesne.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.