Kastro dodelio patrijarhu Kirilu kubanski orden

Izvor: RTS, 14.Feb.2016, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kastro dodelio patrijarhu Kirilu kubanski orden

Kubanski predsednik Raul Kastro dodelio je najviše nacionalno odlikovanje ruskom patrijarhu Kirilu, pozdravljajući njegovu ulogu u odnosima Kube i Moskve.
Raul Kastro je dodelio ruskom patrijarhu orden koji nosi ime Hose Martija, kubanskog nacionalnog heroja, na ceremoniji u vladinoj Palati Revolucije u Havani, prenosi AFP.Ceremonija je održana dan nakon istorijskog susreta ruskog patrijarha i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pape Franje.
Oni su se u petak sastali u Havani, što je prvi susret poglavara dve crkve od raskola 1054. godine.
Nakon sastanka dvojica poglavara su usvojila zajedničku deklaraciju u kojoj su pozvali međunarodnu zajednicu da zaštiti hrišćane od napada na Bliskom istoku, kao i na obnavljanje hrišćanskog jedinstva.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pripadnici vjerskih zajednica u BiH: Korak ka boljem čovječanstvu

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Feb.2016

BANJALUKA - Istorijski susret pape Franje i patrijarha Kirila, koji simbolično predstavlja i zagrljaj istočne i zapadne crkve nakon 962 godine, treba posmatrati u kontekstu opšteg dobra za čovječanstvo.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.