Gašić kod Šojgua, razgovari o odbrani dve zemlje

Izvor: Press, 14.Avg.2014, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić kod Šojgua, razgovari o odbrani dve zemlje

Gašić će prisustvovati i završnoj ceremoniji međunarodnog takmičenja ''Tenkovski biatlon 2014'' u blizini Moskve na kome učestvuje i predstavnici Vojske Srbije, najavilo je danas resorno ministarstvo.

Na tom takmičenju, zajedno sa predstavnicima oružanih snaga iz 11 zemlja, takmiče se i tenkovske posade Vojske Srbije, dodaje se u saopštenju.

Posle prve etape "Tenkovskog biatlona", popularno nazvanog "ples tenkova" ekipa Vojske Srbije zauzela je peto mesto. 

Prva je Rusija, drugi Kazahstan, slede Jermenija i Belorusij a iza našeg tima na tabeli su trenutno Indija, Kina, Kirgizija, Venecuela, Mongolija, Angola i Kuvajt. 

Razlike u vremenima koje su postigli timovi u prvoj polovini tabele su relativno mala, "pa sem Rusije koja neprikosnoveno drži prvo mesto, moguće je da bude izmena u plasmanu", saopšteno je 8. avgusta, uoči nastavka takmičenje.

Vođa naše ekipe pukovnik Željko Kuzmanović je na konferenciji za novinare u pres centru poligona "Alabino" rekao da su, imajući u vidu da učestvujemo prvi put, rezultati dobri, ali da ima prostora da se stvari poprave.

"Drugi dan smo imali tehnički kvar na tenku zbog čega smo izgubili određeno vreme pa je to donelo neššto lošiji plasman", rekao je Kuzmanović, prenelo je tada Ministarstvo odbrane Srbije na svom sajtu.

On je dodao i da su predstavnici Vojske Srbije pozicionirani iza zemalja koje su već učestvovale na biatlonu i imaju iskustva a pohvalio je i organizaciju takmičenja.


Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.