Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Nov.2015, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davutoglu: Borba protiv ISIS izgovor za napade na Turkmene

Turski premijer Ahmet Davutoglu upozorio je Rusiju da borba protiv ISIS ne može biti izgovor za napade na Turkmene.

On je kazao u sredu na sastanku rukovodstva vladajuće partije Pravde i razvoja da Ankara i dalje drži otvoren kanal za komunikaciju za Moskvom.

Sirijska opservatorija za ljudska prava podseća da je avion oboren u regiji u kojoj je Rusija već izvodila vazdušne udare a Asadove snage nastoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << da potisnu pobunjenike.

Turska je zatražila početkom sedmice održavanje sednice Saveta bezbednosti zbog napada na Turkmene. Prošle sedmice Ankara je pozvala ruskog ambasadora u ovoj zemlji izražavajući protest zbog bombardovanja turkmenskih sel.a

Oko 1,700 Turkmena je prebeglo u Tursku u poslednja tri dana zbog napada sirijskih snaga uz pomoć ruske avijacije

Ankara tradicionalno izražava solidarnost sa Turkmenima, sirijskim narodom turskog porekla.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Rusija se sveti za oboreni avion

Izvor: Vesti-online.com, 25.Nov.2015

Ruski ratni avioni izveli su snažne vazdušne udare u provinciji Latakija na severu Sirije, dan nakon što je Turska oborila jedan avion Rusije na tom području, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava...Ruski avioni od prošle noći snažno bombarduju oblasti Džabal Akrad i Džabal Turkman...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.