Ne brinite, Vučić i ja smo dobro

Izvor: Vesti-online.com, 08.Dec.2016, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne brinite, Vučić i ja smo dobro"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio da sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem ima dobre odnose i da njih dvojica nastavljaju da rade u najboljem interesu RS i Srbije.

Na pitanje novinara u Vladi Srbije kakavi su donosi između njega i Vučića, pošto je bilo reči da su posle referenduma u RS ti odnosi zahladneli, Dodik je rekao da su to spekulacije.

- Ne morate da brinete, ni vi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ni mnogi drugi koji o tome misle. A oni koji o tome govore u javnom prostoru više žele da se to desi, nego što je to tačno - odgovorio je Dodik.

On je kazao da današnji sastanak sa Vučićem nije njihov prvi sastanak posle referenduma i da su se već jednom sastali u Beogradu, kao i da se čuju telefonom skoro svaki dan.

- Čuo sam se sa premijerom Vučićem skoro svaki drugi ili treći dan telefonom, bio sam desetak dana u Kini, a posle toga u Rusiji. Vučić je isto bio na nekim putevima i objektivno nije bilo mogu'e da se sretnemo - naveo je predsednik RS.

Kako kaže, neko je iz toga izvukao spekulaciju.

- Ali, ne sekirajte se. Veoma smo dobro, zdravi i živi i nastavljamo da radimo u najboljem interesu za RS i Srbiju - poručio je Dodik.

Dodik je rekao i da Srbija treba da da poverenje ovoj vlasti i nastavi projekat dugoročne stabilizacije i dodao da će RS na predsedničim izborima u Srbiji podržati kandidata vladajuće SNS.

- Srbija treba da nastavi istim putem kao i do sada. Srbija treba da da poverenje ovoj vlasti i nastavi projekat dugoročne stabilizacije. Mislim da Srbija ide pravim putem - rekao je Dodik novinarima u Vladi Srbije, nakon sastanka sa premijerom Vučićem.

Na pitanje novinara da li je na sastanku bilo reči o predsedničkim izborima u Srbiji, pošto ne krije da podržava aktuelnog predsednika Tomislava Nikolića, Dodik je ponovio da će podržati kandidata kojeg predlože naprednjaci.

- Ova vlast je dala novi podsticaj i novu dimenziju, a to neki u Srbiji to ne vide tako. Srbija je povratila i ojačaja svoj međunarodni položaj i stabilizovala javne finansije - istakao je Dodik.

On je naglasio da su predsednički izbori stvar Srbije. Takođe je naglasio da Srbija nastavlja sa rastom i da se to vidi iz Banjaluke, te da aktuelna vlast u Srbiji ima punu podršku RS.

- RS će uvek biti na strani onoga što izaberu građani Srbije, a da on ima pravo da kaže svoje mišljenje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Ne brinite, s Vučićem imam dobre odnose

Izvor: B92, 08.Dec.2016

Beograd -- Predsednik RS Milorad Dodik je izjavio da sa premijerom Srbije ima dobre odnose i da njih dvojica nastavljaju da rade u najboljem interesu RS i Srbije...Na pitanje novinara u Vladi Srbije kakavi su donosi između njega i Vučića "pošto je bilo reči da su nakon referenduma u RS ti odnosi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.