Dodik traži usvajanje Deklaracije o genocidu nad Jermenima

Izvor: Blic, 16.Apr.2015, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik traži usvajanje Deklaracije o genocidu nad Jermenima

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas parlamentu RS tekst Deklaracije o priznavanju genocida nad Jermenima od 1915. do 1917. godine, predlažući njeno usvajanje na prvom narednom zasedanju.

"Srpski narod Republike Srpske, kao slobodarski narod i narod koji je u Prvom svetskom ratu izgubio trećinu radno sposobnog stanovništva i ogromna prirodna i materijalna bogatstva, solidariše se sa nastojanjima jermenskog naroda i podržava ga u nastojanju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se istorijska nepravda prizna kao genocid za pokolj počinjen nad Jermenima tokom raspada Osmanskog carstva", piše u saopštenju

Dodikovog kabineta.

U saopštenju se ističe da bi se usvajanjem Deklaracije, Skupština u ime Republike Srpske "zauzela za poštovanje ljudskih prava, međunarodnog krivičnog prava, ali i podsetila na nezastarivost zločina protiv čovečnosti i doprinela borbi protiv negiranja genocida".
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Srbi se solidarišu sa Jermenima"

Izvor: B92, 17.Apr.2015, 00:39

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je parlamentu RS tekst Deklaracije o priznavanju genocida nad Jermenima od 1915. do 1917. godine...Osim toga, Dodik je predlažio njeno usvajanje na prvom narednom zasedanju..."Srpski narod Republike Srpske, kao slobodarski narod i narod koji je u Prvom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.