Dodik: Ne očekujem pomirenje sa Jovanovićem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jun.2012, 02:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Ne očekujem pomirenje sa Jovanovićem

BANJALUKA -

Ne očekujem nikakvo pomirenje sa Čedomirom Jovanovićem, niti njegovo izvinjenje zbog stavova koje iznosi o Republici Srpskoj, a uostalom izvinjenja nisu dovoljna garancija da u Vladi Srbije neće zastupati politiku protivnu interesima srpskog naroda preko Drine, izjavio je predsednik RS Milorad Dodik.

Dodik je u razgovoru za Danas rekao da podržava "jaku i modernu Srbiju, ali (predsednik Liberalno demokratske patije) Jovanović ne može da predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << deo takve slike zemlje".

"Vidimo opasnost od učešća LDP u novoj Vladi Srbije, jer njihov lider servira strancima, tako da će im samo klimati glavom i raditi ono što mu kažu, što može biti otežavajući faktor u saradnji Srbije i Republike Srpske", naglasio je Dodik.

Predsednik RS ne želi, kako je rekao, da ulazi ni u kakve spekulacije u vezi s formiranjem buduće Vlade Srbije, kao i da se "svakodnevno bori za status Republike Srpske" i jačanje njene autonomije.

Navikao sam, dodao je, na mnoga osporavanja iz Sarajeva, ali ne očekujem da slične izjave stižu i iz Beograda.

"Čedomir Jovanović predstavlja političku opciju koja je propala u svetu, tako da mislim da može biti pogubna i za Srbiju", ocenio je Dodik.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pogubna politička opcija Čedomira Jovanovića i LDP

Izvor: Danas, 05.Jun.2012, 20:53

Ne očekujem nikakvo pomirenje sa Čedomirom Jovanovićem, niti njegovo izvinjenje zbog stavova koje iznosi o Republici Srpskoj, a uostalom izvinjenja nisu dovoljna garancija da u Vladi Srbije neće zastupati politiku protivnu interesima srpskog naroda preko Drine - kaže za Danas predsednik RS Milorad...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.