Crnadak: Pozivam Dodika da ne uvede Srpsku u izolaciju

Izvor: Blic, 19.Jan.2017, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnadak: Pozivam Dodika da ne uvede Srpsku u izolaciju

Sankcije koje su SAD uvele Miloradu Dodiku nisu usmerene ni protiv Republike Srpske, ni protiv BiH, iako će imati posledice i za RS i BiH, istakao je danas Igor Crnadak, ministar inostranih poslova BiH.

- Ove sankcije odnose se samo na Milorada Dodika i rezultat su njegovog ličnog odnosa sa američkom administracijom sa kojom on igra jednu dugogodišnju igru živaca - rekao je Crnadak danas u Bijeljini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
On je naglasio da ne podržava ove sankcije Miloradu Dodiku, koji je predsednik RS.

- Što se mene tiče, od kako se bavim politikom, nikada nisam ni jedne sankcije podržao tako da neću ni ove. I ne mogu da zamislim nikoga ko se se zbog ove situacije raduje. Ipak se radi o predsedniku RS. Ipak, ukoliko Milorad Dodik u ovu priču uvuče srpski narod, Vladu RS, NS RS, onda će Srpsku uvesti u izolaciju. I to nije dobro i zato ga pozivam da to ne radi – istakao je Crnadak.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Crnadak: Sankcije Dodiku mogu imati posledice u RS i BiH

Izvor: B92, 19.Jan.2017

Banjaluka -- Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da sankcije koje su SAD uvele Miloradu Dodiku nisu usmerene ni protiv Republike Srpske ni protiv BiH...Međutim, on je naveo da će sankcije imati posledice i po RS i po BiH...Crnadak je rekao da je sankcije predsedniku Republike Srpske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.