VIDEO: U odelu od pileće kože šetao ulicama Londona

Izvor: Radio 021, 20.Avg.2014, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: U odelu od pileće kože šetao ulicama Londona

Izražavanje umetničkih formi često se graniči sa ludilom i bizarnošću, kako su mnogi okarakterisali umetničko delo Viktora Ivanova koji je svog modela, Luisa G. Bartona, od glave do pete obukao u pileću kožu.

Video snimak koji je nastao na ulicama Londona, šokirao je mnoge prolaznike kojima nije bilo jasno kako tačno da protumače poruku koju im šalje ovaj umetnik. Mnogi su, pak, mislili da je reč samo o nekom čudaku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koji ima uvrnut fetiš.

Ivanov je zapravo zgrožen pomamom za selfijima i ovaj poduhvat predstavlja njegov protest protiv kulture hranjenja ljudske sujete zbog opsednutosti sopstvenim izgledom.

Interesovanje za živo meso razvio je još tokom studija, kada se bavio pitanjem biorazgradivog materijala. Prema njegovim rečima, izrada ovog kostima nije bila nimalo jednostavna.

"Kada sam prvi put koristio ovu tehniku, to je bilo užasno iskustvo. Dok bušite živo meso zamišljate kako je ono nekada hodalo", izjavio je Ivanov.

Ipak, gađenje nije uticalo na dalje stvaranje, pa je umetnik izradio čitavu liniju proizvoda od pileće kože – japanke, šolje, zavese za tuš, lutke i maske za mobilne telefone.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Pogledajte: U odelu od pileće kože šetao ulicama Londona!

Izvor: Večernje novosti, 21.Avg.2014, 13:46

IZRAŽAVANjE umetničkih formi često se graniči sa ludilom i bizarnošću, kako su mnogi okarakterisali umetničko delo Viktora Ivanova koji je svog modela, Luisa G. Bartona, od glave do pete obukao u pileću kožu. Video snimak koji je nastao na ulicama Londona, šokirao je mnoge prolaznike kojima...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.