Tutankamon imao niz fizičkih deformiteta

Izvor: Beta, 23.Okt.2014, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tutankamon imao niz fizičkih deformiteta

LONDON, 23. oktobra 2014. (Beta) - Egipatski faraon Tutankamon imao je niz fizičkih deformiteta jer je bio dete rodjeno iz incestuozne veze brata i sestre, saopštili su naučnici, a prenosi Bi-Bi-Si.

"Pošto su mu roditelji bili brat i sestra, mladi faraon je imao niz fizičkih deformiteta i brojne bolesti", naveli su naučnici u novom dokumentarnom filmu o slavnom faraonu "Tutankamon: Neotkrivena istina" (Tutankhamun: The Truth Uncovered).

Na osnovu 2.000 snimaka Tutankamonove >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << mumije, otkrivene 1922. godine u Dolini kraljeva, naučnici su uspeli da sprovedu virtuelnu obdukciju.

Naučnici su naveli da je faraon, koji je umro u 20. godini 1324. godine pre nove ere, imao jednu nogu potpuno iskrivljenu, ekstremno uvučenu donju vilicu zbog čega je otežano žvakao hranu, i izuzetno široke kukove. Pored tih hendikepa, faraon je bolovao od Kelerove bolesti, koja pogadja koštane ćelije stopala i izaziva velike bolove.

Tutankamon je bio pripadnik bogate 18. dinastije koja je Egiptom vladala od 1569. do 1315. godine pre nove ere.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Tutankamon imao niz fizičkih deformiteta jer su mu roditelji bili brat i sestra

Izvor: 24sata, 23.Okt.2014

Egipatski faraon Tutankamon imao je niz fizičkih deformiteta jer je bio dete rođeno iz incestuozne veze brata i sestre, saopštili su naučnici, a prenosi Bi-Bi-Si...- Pošto su mu roditelji bili brat i sestra, mladi faraon je imao niz.. izičkih deformiteta i brojne bolesti - naveli su naučnici...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.