Švajcarska: vaša destinacija iz snova

Izvor: Savršena.com, 02.Jul.2015, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarska: vaša destinacija iz snova

Pogled koji ostavlja bez daha

Kada se govori o evropskim destinacijama koje su vredne posete u većini slučajeva su u pitanju gradovi kao što su London, Madrid, Barselona, Pariz, Rim ili Berlin. Ipak, ako vaši afiniteti nisu usmereni ka urbanim gradovima koji nude neverovatni šoping, ukusnu hranu i kulturne znamenitosti, možda treba da razmislite o prirodnim lepotama Švajcarske koje osim bezmalo nestvarne tišine ostvaruju efekat takozvanog oduzimanja daha. >> Pročitaj celu vest na sajtu Savršena.com <<

Jedna od nezaobilaznih stanica je Matterhorn, planinski vrh Peninskih Alpa, koji se nalazi na visini od vrtoglavih 4 478 metara, što ga čini jednim od najviših vrhova Alpa uopšte. Nije ni čudo što najprepoznatljiviji simbol Švajcarske koji ste verovatno dosad videli nebrojeno mnogo puta na omotu čokolada.

Zar ne bi bio prizor koji ćete pamtiti do kraja života vodopad Staubbach koji se strmoglavljuje u reku Lütschine sa neverovatnih 300 metara visine?

Ne treba zanemariti ni jezera, a naročito Brienz koji svoju tirkizno-smaragdnu boju ima zahvaljujući komadićima leda koji reflektuju ove nijanse svetlosnog spektra.

A za zaljubljenike u doba kada su vitezovi harali ovim prostranstvima i činili sve u čast svojih sinjorina tu su i impozantni zamkovi kao što je Chateau de Chillon.

Pa, možemo makar da maštamo i da ovu magičnu zemlju upišemo na svoju listu želja mesta koja želimo da posetimo nekada u životu.
Izvor: earthprom.com
Pogledaj vesti o: London,   Pariz

Nastavak na Savršena.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Savršena.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Savršena.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.