Srbin heroj Londona

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jun.2017, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbin heroj Londona

London još oplakuje žrtve koje su tragično izgubile život u jednom od najvećih požara poslednjih godina u Velikoj Britaniji, ali među tužnim pričama nastala je i jedna herojska koju je ovekovečio britanski javni servis Bi-Bi-Si.

Naš zemljak Branislav Lukić, koji poslednjih godina svoj gastarbajterski hleb zarađuje u Londonu, živeo je na 11. spratu kobne zgrade, kada je u njegovu sobu, oko jedan sat posle ponoći, iz susedne sobe upao cimer i rekao mu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << šta se dešava.

Branislav je istrčao u hodnik solitera, ali od gustog dima koji se već raširio po zgradi nije video ništa, a kamoli stepenice i izlaz napolje.

- Skoro sam izgubio svest, ali sam znao da mi je drug još u stanu i nisam mogao da ga ostavim. Vratio sam se po njega. Bio je sav u šoku, tresao se. Duboko smo udahnuli i stavili krpe na usta, krenuo sam da tražim put i na sreću ga našao - rekao je junak ove priče sa srećnim krajem.

U sveopštojj panici Lukić je ostao pribran i pokazao još jedno herojstvo. Čuo je kako neko lupa sa unutrašnje strane vrata iz jednog stana.

- Odmah sam otvorio vrata. Iskočila je jedna starija žena, Azijatkinja, imala je oko 70 godina i bila potpuno izbezumljena i bez kontrole - priseća se Branislav i dodaje da nije imao vremena da smiruje uznemirenu komšinicu.

Seća se da mu je delovala kao da ne može da hoda.

- Nije mi ništa drugo preostalo nego da je uzmem u naručje i ponesem, pa tako pokušam da je spustim do izlaza iz zapaljene zgrade. Kad se malo smirila, pitao sam je da li može da hoda, pa sam joj obećao da je nećemo ostaviti. Rekla je da može, samo da je ne napuštamo - nastavlja Branislav.

Na kraju su on, njegov cimer i starica uspeli da se probiju kroz gusti dim i vatrenu stihiju sa jedanaestog sprata i izađu na sigurno.

Kako je ispričao Lukić, on poznaje mnogo ljudi koji nisu na vreme izašli napolje.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.